Sola er fremme, det er helg og det er grilltid. OK, det kunne nok ha vært litt varmere ute, men det er bare å dra på seg pjekkert, polvotter og topplue og fyre opp weberen! Er man frysenisse kan man spise inne 🙂 Bakt søtpotet er noe av de beste man kan servere som tilbehør til grillmat eller annen kjøttmat og enda bedre blir de hvis man også gratinerer dem. Jeg grillet en svinenakke til dette, men det passer like godt til lam eller okse. Bytt ut de vanlige bakte potetene, chipsen eller potetsalaten med denne og du kommer garantert ikke til å angre på det. Dette smaker mye bedre og er langt sunnere en både chips og potetsalater.

 

[ingredients title=»Til bakt søtpotet trenger du:»]

  • 4 middels store søtpoteter
  • En pakke bacon eller pancetta
  • Frisk timian
  • 4 fedd hvitløk
  • Litt smør
  • Litt rømme for de som liker det, jeg klarer meg godt uten for å si det sånn.
  • salt og pepper
  • Revet parmesan
  • Revet gulost

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Vask søtpotetene og prikk skallet med en gaffel. Legg de i en ildfast form.
  2. Forvarm ovnen til 225 grader og stek potetene midt i ovnen til de er møre.
  3. Mens potetene steker, skjærer du bacon til biter og hakker hvitløken.
  4. Stek baconet til det begynner å bli sprøtt, ha i hvitløken og ca en teskje frisk timian halvveis i stekeløpet.  Sett det så til side.
  5. Når søtpotetene er møre, ta de ut og skjær toppen av dem. Grav ut innmaten av søtpotetene og ha innmaten i en bolle. Pass på at ikke skallet blir ødelagt, du skal fylle dem igjen etterpå.
  6. Knus innmaten av søtpotetene med en gaffel, bland i baconblandingen, litt smør og eventuelt rømmen. Smak til blandingen med salt og pepper.
  7. Fyll søtpotetskallene med blandingen, la det gjerne bli litt topp, det gjør ingenting.
  8. Riv parmesan og gulost og dryss rikelig over søtpotetene. Sett dem tilbake i ovnen.
  9. De bakte søtpotetene er ferdige nå osten er smeltet, lettere sprø og gyllen.

[/directions]

 

Da er søtpotetene klare til servering, spis utav dem med en teskje.  Kos dere med grillinga 🙂