Jeg er verdens trøtteste type om morgenen. Hver dag går jeg gjennom en genuin personlig krise frem til klokken har blitt tolv på formiddagen. På kvelden er jeg duracellkanin, på morgenen er jeg som en zombie på benzodiazepiner. Jeg tror vi er en lykkelig familie, min kone, mitt lille barn, min bonustenåring og jeg. Men grunnet mitt lille morgenhandicap, er jeg redd for at jeg på ingen måte klarer å ta meg av halvparten av morgenstellet slik jeg burde. Kona mi derimot, ordner pliktskyldig både påkledning, tannpuss og matpakke til minsten mens jeg er opptatt med å finne ut om jeg egentlig er våken, eller bare har mareritt. Slike koner skal man ta godt vare på! Nå er riktig nok ikke en enkelt frokost på noen måte noe plaster på såret, men det er et bidrag til å fortelle henne hvor mye jeg setter pris på kvinnen. Så sist hun hadde vært sent ute med venninner, klinka jeg nå til med en skikkelig stabel med amerikanske pannekaker med bacon og lønnesirup. Merk at det skal være ekte lønnesirup, ikke sirup med lønnesmak. Amerikanske pannekaker med lønnesirup er bedre enn diamanter etter min mening… Uansett, pannekakene ble tatt godt i mot! Så derfor, amerikanske pannekaker med bacon og lønnesirup… Slit dem med helsa 🙂

 

Til amerikanske pannekaker trenger du:

 • 100 g Smør
 • 5 dl Helmelk
 • 5 egg
 • 6 dl hvetemel
 • 4 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 3 ss sukker
 • 1 liten ts vaniljesukker

 

Slik gjør du:

 1. Smelt smør i en gryte og tilsett melken. Visp så i eggene.
 2. Bland hvetemel, bakepulver, salt, sukker og vaniljesukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører jevnt.
 3. La pannekakerøren svelle i ca. 20 minutter før steking.
 4. Stek pannekakene i tørr panne på middels varme (viktig at det er godt non-stickbelegg i panna, hvis ikke må du bruke smør) La de være ca. 15 cm i diameter.
 5. Etter at pannekaken har blitt skikkelig ”boblete” kan du snu den.
 6. Legg de ferdige pannekakene i stabel på et fat eller en tallerken.
 7. Serveres med døktig med ekte lønnesirup og sprøstekt bacon til. Mange amerikanere har gjerne en smørklatt på også, men den synes jeg fort blir litt overflødig.

 

Så nå kan du også overraske madamen med amerikanske pannekaker med bacon og lønnesirup til feriefrokosten!

Vel bekomme!