Mange vil nok si at man ikke skal kødde med klassikerne… Ofte vil jeg kanskje si meg enig, men noen ganger ber bare klassikerne om å bli køddet litt med! Så derfor, av fare for å banne i manges kjerker her, vi har laget vår egen lille vri på den udødelige norske klassikeren flesk og duppe. Det er fortsatt både flesk og duppe her, vær trygge, men vi kjører frisker opp retten med en par elementer. Og vips, da hadde deilig flesk og duppe faktisk blitt endra bedre! Det er minimale endringer, men det gir klassikeren en ny dimensjon. Prøv selv, så ser dere.

Det er nemlig få ting jeg synes smaker bedre enn litt sennep til saltet og eventuelt røkt, stekt svinekjøtt. Mange baconsandwitcher har gått igjennom denne karen i løpet av årene, og sennep er obligatorisk følge i så måte. Derfor tenkte vi en gang… Dette må jo passe fantastisk til flesk og duppe også? Resultatet ble at vi smaksatte sausen med sennep, og jublet fornøyd over hvor godt det smakte. Vi tok med oss et annet element fra baconsandwitchen også, hakket frisk vårløk. Siden den gang har det vært faste ingredienser i vår versjon av den udødelige klassikeren. De siste dagene har jeg sett flesk og duppe både her og der, og da tenkte jeg at jeg kunne dele vår versjon også. Derfor, her har dere flesk og duppe med sennepssaus. Hope you like!

Til vår versjon av flesk og duppe trenger du altså:

  • 600 gram lettsaltet sideflesk fra glade griser
  • 3-4 toppede ss hvetemel
  • 4 ss smør
  • 1 l H-melk
  • 1/2 ts revet muskatnøtt
  • Dijonsennep etter smak
  • Salt og pepper
  • Frisk hakket vårløk
  • Frisk hakket persille
  • 1 bitteliten dæsj friske timianblader
  • Poteter og andre grønnsaker etter ønske

Slik lager du det:

  1. Smelt smøret over middels varme, ha i melet og visp til det jevnes ut.
  2. Spe på med melken, og kok opp. Visp ofte slik at det ikke brenner seg i bunnen.
  3. La sausen småkoke noen minutter, og smak den til med dijonsennep. Jeg liker mye sennepssmak, andre vil kanskje ha den mildere. Ha i muskaten. Ha gjerne i noen timianblader også, men det er valgfritt 🙂
  4. Sprøstek flesket i sitt eget fett.
  5. Server med kokte poteter, litt lettkokt sprø gulrot og  frisk persille og hakket vårløk.

 

Da skulle du ha fiks ferdig flesk og duppe klart til å nytes!

Velbekomme!