Jeg er så utrolig matlei om dagen, og det passer egentlig utrolig dårlig når man prøver å drive matblogg. Men sånn er det nå, selv en matelsker og blogger kan gå på matveggen.  Nå er som regel ikke sånne matvegger spesielt tjukke når det gjelder meg, det holder egentlig at jeg blir skikkelig sulten igjen. Men i dag er jeg matlei. Og når jeg er matlei, begynner jeg alltid å rote i huet etter gamle matminner fra barndommen, mat som gir skikkelig godfølelsen! Og det er nesten flaut å si det… Men en enkel fløyelsgrøt (eller smørgrøt som noen kaller det), er for meg et av de aller beste matminnene fra barndommen. Passer egentlig godt også, for fløyelsgrøt tar kun 15 minutter å lage. Det er nok ikke spesielt sunt å spise for mye fløyelsgrøt, spesielt ikke for meg med litt høyt blodsukker. Men det er lov å gå på en liten smell en gang i blant. Dessuten… Det virker som fløyelsgrøt er helt glemt i dagens Norge? Litt synd, for de aller fleste har ingredienser til å lage seg en kjapp tallerken fløyelsgrøt i huset til en hver tid. Derfor gjør jeg et lite slag for et kjært, men sikkert litt usunt barndomsminne. Sunt for sjela var det i hvert fall!

 

Til fløyelsegrøt trenger du bare:

  • 0,5 l helmelk
  • 1 drøy dl mel (1 dl pluss en spiseskje sånn ca)
  • 1 klype salt
  • 3-4 ss smør (ca 25-30 gram)
  • Sukker
  • Kanel
  • Eventuelt noen blåbær på toppen for luksusens skyld

 

Slik lager du fløyelsgrøt i en fei:

  1. Ha melk og mel i en kald gryte, visp det til det blir jevnt.
  2. Ha i litt salt, en klype sånn ca
  3. Varm opp blandingen mens du rører hele tiden. Det brenner seg fort, så pass på. Grøten vil tykne underveis.
  4. Dersom grøten blir for tynn, tilsetter du litt mer mel. Dersom den blir for tykk tilsetter du litt mer melk.
  5. Når det begynner å koke, skru ned varmen og la det småkoke i 4-5 minutter. Rør gjerne om av og til
  6. Rør i smøret i grøten
  7. Serveres med sukker og kanel. Strø gjerne på noen blåbær, da ser det så sunt ut!

Vips, da har du et av mine gode barndomsminner på bordet. Fløyelsgrøt er nostalgi i en fei!

Vel bekomme!