Det er varmt, det er lyst og det er ferie. Dagene fremover er ikke høytid for å bruke mange timer på kjøkkenet. Om vi ikke ønsker å bruke timer på å lage mat ellers på året, er det hvert fall ikke noe de fleste ønsker å bruke mye tid på i ferien. Men god mat er noe som hører ferien til og derfor har jeg lyst å dele denne «fort gjort» desserten med dere. Denne desserten er fin å servere etter et tungt måltid bestående av grillmat, salt mat, fet mat osv. (typisk sommermat). Mousse med pasjonsfrukt er lett i smak og lett å lage.
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 12 pasjonsfrukt
- 10 ss vann
- 1 pk fløte
- 4 ss sukker
- 3 plater gelatin
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du det:»]
- Del pasjonsfruktene i to – skrap ut innholdet å ha det i en liten kasserolle. Tilsett vann og la blandingen varme seg rolig opp til kokepunktet (ikke la det koke). Hell blandingen over i en sil og la væsken renne i en bolle. Frøene fra pasjonsfrukten vil vi ikke ha i moussen.
- Ha gelantinplatene 5 minutter i kaldt vann. Klem ut vannet og løs opp gelantinen i ca 5 ss varmt vann. La gelantinen avkjøle før du har den i pasjonsfruktjuicen. Bland godt.
- Pisk opp fløten og sukker til det blir krem. Tilsett pasjonsfruktgelantinen og rør godt sammen.
- Fordel pasjonsfruktmoussen i små porsjonsboller eller en stor bolle. La den stå i kjøleskap noen timer før du pynter herligheten og serverer. Server gjerne med krem ved siden av også.
[/directions]