Det er varmt, det er lyst og det er ferie. Dagene fremover er ikke høytid for å bruke mange timer på kjøkkenet. Om vi ikke ønsker å bruke timer på å lage mat ellers på året, er det hvert fall ikke noe de fleste ønsker å bruke mye tid på i ferien. Men god mat er noe som hører ferien til og derfor har jeg lyst å dele denne «fort gjort» desserten med dere. Denne desserten er fin å servere etter et tungt måltid bestående av grillmat, salt mat, fet mat osv. (typisk sommermat). Mousse med pasjonsfrukt er lett i smak og lett å lage.

 

 

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 12 pasjonsfrukt
  • 10 ss vann
  • 1 pk fløte
  • 4 ss sukker
  • 3 plater gelatin

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Del pasjonsfruktene i to – skrap ut innholdet å ha det i en liten kasserolle. Tilsett vann og la blandingen varme seg rolig opp til kokepunktet (ikke la det koke). Hell blandingen over i en sil og la væsken renne i en bolle. Frøene fra pasjonsfrukten vil vi ikke ha i moussen. 
  2. Ha gelantinplatene 5 minutter i kaldt vann. Klem ut vannet og løs opp gelantinen i ca 5 ss varmt vann. La gelantinen avkjøle før du har den i pasjonsfruktjuicen. Bland godt. 
  3. Pisk opp fløten og sukker til det blir krem. Tilsett pasjonsfruktgelantinen og rør godt sammen.
  4. Fordel pasjonsfruktmoussen i små porsjonsboller eller en stor bolle. La den stå i kjøleskap noen timer før du pynter herligheten og serverer. Server gjerne med krem ved siden av også.

[/directions]