Det enkleste er ofte det beste… Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har sagt akkurat det de siste 3 1/2 åra. Etter at lille Snuppenführer ble født, og senere begynte i barnehagen, har jeg satt stor pris på enkle måltider. Når man har hentet en sliten og sulten unge i barnehagen dreier det seg om å løpe gjennom butikken og raske med seg det viktigste før avkommet slår seg helt vrang. Det er på disse dagene man takker høyere makter for god gammeldags blomkålsuppe. Kidza elsker det, jeg elsker det, kona elsker det, og den er laget på 30 minutter. Jeg sier god gammeldags blomkål suppe her, for dette er virkelig god gammeldags blomkålsuppe. Ikke noen fikse ideer, ingen hemmelige ingredienser, bare en reinspikka gammeldags blomkålsuppe. Hjemmelaget, og ca 1000 ganger bedre enn noe av det smøreriet som kommer på pose. Hvorfor skrive om dette da lurer du kanskje på? Jo, fordi jeg ser mange foreldre med sinna unger som heller rasker med seg den varianten snarere enn ingredienser til en hjemmelaget der vi nærmest løper om kapp gjennom butikken med hver vår veps på armen. Derfor, her er oppskriften på en ekte, god og gammeldags blomkålsuppe. Og selvfølgelig noen baconbiter i… Litt luksus er lov… Men seriøst, enklere blir det ikke!

Til en slik gammeldags blomkålsuppe trenger man altså:

 • 3 medium size blomkål
 • 1 liten kartong kremfløte
 • hønsekraft eller hønsebuljong nok til å dekke blomkålen
 • Salt og pepper
 • Litt god bacon

 

Slik fikser du en gammeldags blomkålsuppe i en fei…

 1. Rens blomkålen for blader, del den opp i buketter og legg dem i en gryte
 2. Hell over hønsekraft eller hønsebuljong (ja, terninger funker faktisk det også) til blomkålen er dekket
 3. Kok til blomkålen er mør, kjør så alt med stavmikseren. Ønsker du å ha noen blomkålbiter i suppa, ta de ut før du mikser.
 4. Mens du venter på at blomkålen skal koke ferdig, steker du litt bacon skåret i biter.
 5. Ha i en kartong kremfløte. Ikke matfløte, det er styggedom!
 6. La suppa koke inn til du synes den er tykk nok.
 7. Smak til med salt og pepper.
 8. Vips, fiks ferdig gammeldags blomkålsuppe! Serveres med litt godt brød, baconbiter og et lite dryss av den beste olivenoljen du har 🙂
 9. Vel bekomme!

 

Nå må jeg løpe, ungen skal i seng!