Vi er nå inne i den store gresskarsesongen. Butikkene ramler over av gresskar i forskjellige størrelser. Norge gjør seg klar til Halloween. Selv om Halloween ikke er noe typisk norsk tradisjon så synes jeg at det er hyggelig å ha en slik dag. Jeg er vilt begeistret for alt som kan feires eller markeres. Mitt inntrykk er at vi nordmenn primært bruker gresskar til å lage festlige og/eller skumle ansikter til Halloween. En og annen lager gresskarpai. Men et kjapt søk på nettet viser at gresskar er en grønnsak som er anvendelig til veldig mye. Både til middager, desserter, gjærbakst, kaker, drikke… Så nå har jeg laget noe som jeg ikke har laget før med gresskar. Gresskarbrød med blåbær, servert med fantastisk lønnesirupsmør. Server dette til kveldsmat, frokost eller legg det ved i matpakken til poden.
Jeg kan ikke skryte av å ha laget denne oppskriften selv. Jeg fant den på en spennende matside som heter taste.com.au.
Tid å lage dette: 20 minutter + 1 time steking
Enkelhet: Lett
Antall personer: 8
Gresskarbrød
Til gresskarbrød trenger du:
- 300 gram hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 200 gram sukker
- 1 tskje kanel
- ½ ts ingefær pulver
- ¼ ts malt muskat
- 2,5 dl gresskarpure
- 2 egg
- 150 gram smeltet og avkjølt smør
- 1,25 dl melk
- 100 gram frosne blåbær
Slik lager du gresskarbrød:
- Bland sammen mel, bakepulver, sukker, kanel, ingefær, muskat i en bolle.
- Pisk sammen gresskarpure, egg, smeltet og avkjølt smør, melk. Ha det våte i det tørre. Tør god sammen. Bland tilslutt frosne blåbær inn i deigen.
- Ha deigen i en brødform som er smurt godt på forhånd.
- Stek på 180 grader, på nest nederste rille i 1 time eller til stekepinnen som stikkes midt i brødet er tørr.
- La gresskarbrødet avkjøle før du tar den ut av formen.
Lønnesirupsmør
Dette trenger du:
- 200 gram mykt smør
- 1 dl lønnesirup
Slik gjør du det:
Pisk opp smøret slik at det blir luftig og hvit. Pisk inn lønnesirup.