Det var plutselig så lenge siden vi hadde blogget noe nå… Oktober og november har vært forferdelig hektiske måneder og tiden strekker liksom ikke til. Dessverre gikk også mine kjære besteforeldre på morsiden bort begge to, to mennesker jeg alltid har vært veldig nær, og selvfølgelig også veldig glad i. De var begge svært gamle, men det er selvfølgelig veldig leit når de blir borte. Well, long story short… Hjernen har vært et litt annet sted de siste ukene, og bloggen har da dessverre blitt litt nedprioritert.  Men det er ikke bare bloggen som har blitt lidende, middagsbordet har også båret litt preg av lettvinte løsninger som vi enten har blogget før, eller som ikke har vært all verdens å skrive om. Det må det selvfølgelig bli en slutt på nå 🙂 Dagens innlegg er et kjapt luksusmåltid, lett å lage og fikset på under halvtimen. Passer som forrett, hovedrett eller rett og slett litt trøstende luksuskveldsmat når pissregn, stress og misere ellers legger en demper på dagen. Med hummer kan man ikke gå galt, enten man spiser den naturell eller i andre varianter slik som denne med grillet hummer, en småhissig mangopuré og koriandersalsa. Det er hummersesong, så da er det lov å unne seg litt av godsakene selv om det er uforskammet dyrt. Vi lever jo bare en gang. Bildet ble ikke allverdens denne gangen, men, men. Jeg var mer opptatt av å hogge i meg, grillet hummer må være noe av det beste som fins 🙂

 

[ingredients title=”Til min versjon av grillet hummer trenger du:”]

  • 2 kokte hummer på ca 500 gram
  • 2 modne mango
  • 1 bunt koriander, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • Saften av 1/2 lime
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • Olivenolje
  • Ca 12 ss smeltet smør
  • Salt
  • Pepper
  • Cayennepepper

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du det:”]

  1. Del hummeren i to og legg dem med snittsiden opp på en stekeplate. (Husk å fjerne paven, det er den lille biten som er lit hard rett innenfor munnen) Brekk gjerne opp klørne litt og legg dem på platen også.
  2. Smelt smør og bland i hvitløken. Ha ca 3 ss av hvitløksmøret på hver snittside på hver hummerhalvpart.
  3. Skrell mangoen og kjør den kjapt med stavmikser til en puré. Ha i limesaft og smak til med cayennepepper.
  4. Bland koriander og sjalottløk med olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  5. Grill hummeren noen minutter under grillen i ovnen. Ikke la den stå for lenge, husk at hummeren egentlig er ferdig kokt. Du vil ikke at den skal bli tørr heller.
  6. Når hummeren er lett grillet serveres den med mangopureen og litt av koriandersalsaen. Selvfølgelig med godt brød til!

[/directions]

Da var det bare å sette tenna i maten. Grillet hummer skal spises med respekt og andakt! Lysner garantert opp novembermiseren 🙂