Meteorologene varsler sommervær til uka, og da må vi vel tro dem… Må vi ikke? Uansett, i fint vær er det et møst å pusse regnrust av grillen og nyte de få solstrålene denne sommeren ser ut til å by på. Vi grillet litt nå i helgen og da må det jo selvfølgelig deles:-) Denne gangen kliner vi til med intet mindre enn verdens beste bakte poteter faktisk, i vårt tilfelle kledelig antrukket med et svært godt stykke oksekjøtt med fettkappe som hadde vært noen timer i sous vide først, for så å bli svidd litt og varmet opp på indirekte varme. Da med en aldri så liten boks med mesquite-flis som ga fra seg litt røyk for smakens skyld. Baconsurrede asparges passer jo til det aller meste, så også til godt oksekjøtt. Ekstremt enkelt å lage er det jo også 🙂 Vi toppet det hele med en peppersaus. Mat for konger!
Til verdens beste bakte poteter trenger du:
- Poteter (antall varierer med antall deltakere)
- Kryddersmør (selvfølgelig hjemmelaget. Mitt besto av smør, hvitløk, timian, pepper og sterk røkt paprika)
- Parmesan
- Kremfløte
- Cheddar, revet
Slik lager du dem:
- Skjær potetene slik du gjør når du lager hasselbackpoteter. Det vi si, skjær snitt som går nesten igjennom poteten. Legg gjerne poteten mellom to fjøler, så gjør det saken enklere.
- Legg en tynn skive parmesan og en tynn skive kaldt kryddersmør i annenhver sprekk. Det med smøret kan være litt tricky, så dersom du heller vil kan du kline et skikkelig lag på toppen av poteten i stedet.
- Stek potetene på 225 grader i ovnen. Steketiden er ca en time, litt avhengig av størrelsen på potetene. Potetene vil begynne å sprike mellom skivene.
- Ta potetene ut av ovnen, og hell over kremfløte. Pass på å få fløte ned i sprekkene. Ha på revet parmesan, og skyfle pottisene inn i ovnen igjen.
- La de stå til osten er smeltet og bobler.
Vips, verdens beste bakte poteter er ferdig!
Baconsurrede asparges:
Tja… Surr en skive bacon rundt hver asparges og grill dem til baconet er stekt brunt og sprøtt. Verre er det ikke, men allikevel perfekt følge til grillmat.