Meteorologene varsler sommervær til uka, og da må vi vel tro dem… Må vi ikke? Uansett, i fint vær er det et møst å pusse regnrust av grillen og nyte de få solstrålene denne sommeren ser ut til å by på. Vi grillet litt nå i helgen og da må det jo selvfølgelig deles:-) Denne gangen kliner vi til med intet mindre enn verdens beste bakte poteter faktisk, i vårt tilfelle kledelig antrukket med et svært godt stykke oksekjøtt med fettkappe som hadde vært noen timer i sous vide først, for så å bli svidd litt og varmet opp på indirekte varme. Da med en aldri så liten boks med mesquite-flis som ga fra seg litt røyk for smakens skyld. Baconsurrede asparges  passer jo til det aller meste, så også til godt oksekjøtt. Ekstremt enkelt å lage er det jo også 🙂 Vi toppet det hele med en peppersaus. Mat for konger!

 

Til verdens beste bakte poteter trenger du:

  • Poteter (antall varierer med antall deltakere)
  • Kryddersmør (selvfølgelig hjemmelaget. Mitt besto av smør, hvitløk, timian, pepper og sterk røkt paprika)
  • Parmesan
  • Kremfløte
  • Cheddar, revet

 

Slik lager du dem:

  1. Skjær potetene slik du gjør når du lager hasselbackpoteter. Det vi si, skjær snitt som går nesten igjennom poteten. Legg gjerne poteten mellom to fjøler, så gjør det saken enklere.
  2. Legg en tynn skive parmesan og en tynn skive kaldt kryddersmør i annenhver sprekk. Det med smøret kan være litt tricky, så dersom du heller vil kan du kline et skikkelig lag på toppen av poteten i stedet.
  3. Stek potetene på 225 grader i ovnen. Steketiden er ca en time, litt avhengig av størrelsen på potetene. Potetene vil begynne å sprike mellom skivene.
  4. Ta potetene ut av ovnen, og hell over kremfløte. Pass på å få fløte ned i sprekkene. Ha på revet parmesan, og skyfle pottisene inn i ovnen igjen.
  5. La de stå til osten er smeltet og bobler.

Vips, verdens beste bakte poteter er ferdig!

 

Baconsurrede asparges:

Tja… Surr en skive bacon rundt hver asparges og grill dem til baconet er stekt brunt og sprøtt. Verre er det ikke, men allikevel perfekt følge til grillmat.