Så var det nytt år og nye forsetter! Mange har vel en målsetning om å spise litt bedre, trene litt mer, med andre ord, leve litt sunnere i 2016 enn i 2015. Ikke misforstå, jeg er ingen stor tilhenger av skippertak. Det nytter ikke å gå hardt ut, for så å dabbe av i februar. Men av egen erfaring, noen gode ideer gjør ofte livsstilsendring litt lettere. Og da kan kanskje vi bidra med noen av dem? Mange sitter antakelig fortsatt med full kjøl og frys etter jula, noen av oss har en tendens til å kjøpe litt mer enn det vi strengt tatt trenger… (host)… Det er jo litt kjipt å brenne inne med en masse mat, og da gjelder det å finne på noe å bruke den til som passer de edle motivasjonene og forsettene. Jeg hadde en hel juleskinke liggende som ikke var spist opp, og som jeg kokte opp og stekte til pålegg. Jeg satt igjen med ei diger gryte kraft som kun en idiot ville slått ut i vasken. Suppe er jo tingen da! Ettersom jeg allerede lengter mot våren, og hadde noe knapt med tid, ble det derfor en grønn ertesuppe med noen revne stykker av den nykokte skinka. Den falt i smak hos min datter også, hun er hekta på Labyrint om dagen og «slimsuppe» var derfor en innertier. Man må jo være litt kreativ også når man skal få krapylene til å spise sunn mat.

Suppa tar 30 minutter å lage, så kjapt sunt og veldig godt! Billig mat er det også, passer vel godt for juleslunkne lommebøker.

Til grønn ertesuppe trenger du:

  • 1 kilo frosne grønne erter
  • 2 gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liter kraft eller buljong (Jeg brukte skinkekraft, men du kan godt bruke kraft av høns eller hønsebuljong)
  • 2 skiver sellerirot
  • 1 persillerot
  • Litt frisk timian
  • 1 drøy dl kremfløte
  • Litt salt skinke
  • Salt og pepper

 

Og slik lager du grønn ertesuppe:

  1. Fres litt finhakket løk og hvitløk i litt olje eller smør. Ha i hakket sellerirot, og persillerot. Ha i litt frisk timian.
  2. Hell over kraften og kok opp. La småkoke i ca et kvarter.
  3. Ha i frosne erter, og kok videre i 5-6 minutter til ertene mykner.
  4. Finn frem stavmikseren og kjør massen jevn og fin. Ha i fløten og rør den inn.
  5. Smak til med salt og pepper
  6. Ha suppa i tallerkenen. Riv litt røkt skinke eller lignende og ha i sammen med en liten klatt creme fraische for luksusens skyld.

Grønn ertesuppe klar på en fei! Vel bekomme 🙂