Jeg er en skogens mann… Det liker jeg å kalle meg selv i hvert fall. Nå er det begrenset hvor mye jakt og fiske det er tid til etter at man fikk kone og barn, men så lenge man fester identiteten sin til det, er det vel innafor å kalle seg villmarkens sønn. OK, jeg vet om mange som tilbringer langt mer tid enn meg i skauen, men jeg vet ikke om noen som er mer glad i vilt og villfisk enn det jeg er. Hadde jeg kunnet, hadde jeg levd på det alene. Men det var dette med tiden man har til rådighet da… Heldigvis kan man kjøpe det man ikke fanger sjøl, og det er det jeg har gjort i dag. Jeg har en sterk ambisjon om å lage egne pølser sjøl etter hvert, men så langt har jeg enda ikke kommet. Så reinsdyrpølser, må jeg enn så lenge få fra Fjellvilt på Røros. Nei, de har ikke betalt meg et øre for å reklamere, men de har så godt kjøtt at de fortjener all ros de kan få. Grove reinsdyrpølser til middagsbruk har jeg aldri fått tak i noe annet sted heller. Neste år lager jeg de kanskje sjøl, men inntil da er disse fantastisk gode. Og da blir det pølsefest «The Norwegian Way». Og hva passer bedre til reinsdyrpølser enn flotte ovnsbakte, norske rotgrønnsaker og en coleslaw med tyttebær? Som jo er dagens oppskrift som tittelen nok avslører.

Jeg ser at produsenten ser for seg at man bruker grove reinsdyrpølser sammen med pinnekjøtt. Noe som antakelig passer helt ypperlig. Men jeg har ikke pinnekjøtt, og jeg er alene med datteren min i noen dager til. Tid er det dermed ikke så altfor mye av. Dessuten er jeg strengt tatt mer glad i stekte pølser enn i kokte, så jeg valgte å pannesteke dem med svært godt resultat. De ser kanskje ikke så spennende ut, men smaker fantastisk!

 

Til reinsdyrpølser med rotgrønnsaker og tyttebærslaw til fire, trenger du:

 • 1 kilo reinsdyrpølser av grov type
 • 1 kilo rotgrønnsaker som rødbeter, persillerot, gulrot, potet, sellerirot etc.
 • 2 løk
 • 1/2 liten hodekål
 • 1 grønt eple
 • Saften av en halv sitron
 • 3 ss rørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy
 • Frisk timian
 • 150 gram god majones eller creme fraiche (eller kombinert 50/50)
 • Smør til steking
 • Salt og pepper
 • Rapsolje

 

Sånn gjør du det:

Skrell og skjær rotgrønnsakene i passende biter. Legg de i ei langpanne og ha litt olje på dem. Vend litt på grønnsakene slik at de får en oljehinne over det hele. Ha på salt og pepper og et godt dryss med timianblader. Stekes på 225 grader til de er begynt å bli litt boblete og har fått skikkelig farge.

Finsnitt kålen og skjær eplet i biter. Krydre med litt salt og pepper og gjerne litt timian. Ha i tyttebær og majones/creme fraiche. Smak til med sitronsaft til du synes den er syrlig nok.

Stek pølsene i ei panne med smør. Stekes på medium til lav varme til de er ferdig stekt. Del pølsene i passe stykker.

 

Da er alt klart til en helnorsk pølsefest!

Vel bekomme 🙂