Det er straks Halloween – og den skal vi markere hos oss. Nå er ikke denne «høytiden» en typisk norsk feiring, men jeg hiver meg gladelig over feiringer som inneholder fantasifull mat og godterier. I år er minsten såpass stor at vi skal sende henne ut for å tigge godteri i nabolaget. Fordi hun er så liten og søt satser jeg på at hun kan gjøre stor suksess og sørge for å fylle opp godtehyllen hos oss. Om naboene skulle vise seg å være kjipe eller ikke har forberedt seg godt nok til å fylle godteposen til barna så skal jeg sørge for at dagen skal bli morsom og spennende på matfronten allikevel. Jeg har laget 5 forskjellige Halloween inspirerte «retter» som jeg håper kommer til å slå godt ann hos de små. Jeg skal ikke ta æren for disse fantasifulle ideene – disse ideene har jeg funnet ved å google. Vanligvis pleier vi å lage maten fra bunnen – uten bruk av hel eller halvfabrikat. Denne gangen har jeg brukt så mye hel og halvfabrikat at Hellstrøm ville rødmet av skam. Dette gjør jeg for å gjøre livet lettere for meg selv – og la oss være ærlig, når man skal lage «moro»mat er det ikke noe vits å bruke mye og lang tid på lage de tingene man kan få kjøpt ferdig på butikken. Ha en god Halloween !

 

Appelsinhode med gele

Skjær av toppen av en appelsin og grav ut appelsinkjøttet. Bruk en skarp kniv til å skjære ut øyer, nese og munn. Fyll appelsinen med gele.

 

Mumiepølser

Surr tynne strimler av hvetedeig (jeg har brukt ferdig pizzadeig) på kryss og tvers over en grillpølse. Stekes på 220 grader til deigen blir lettbrun (tar ca 10 – 15 minutter)

 

Spindelvevpizza

Kjevle ut en pizzadeig, skjær ut små sirkler av deigen. Ha på pizzasaus og topping etter ønske. Skjær ut tynne strimler av pizzadeigen og dander det som et spindelvev på pizzaen. Stekes på 220 grader i 10 – 15 minutter.

 

Gravplass av sjokolade

(nok til 4 stk)

[ingredients title=»Ingredienser:»]

 • 1 pk Oreokjeks
 • 2 bokser med ferdig sjokolademousse eller sjokoladepudding
 • Gummilarver
 • 8 ss krem
 • Ritzkjeks
 • Kokesjokolade
 • Hvit glasur

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

 1. Ta Oreo kjeksen fra hverandre og skrap bort den hvite glasuren. Knus kjeksen slik at den er småkornete (dette skal se ut som jord)
 2. Bland sammen sjokolademousse/pudding med krem slik at den får en lysebrunfarge
 3. Legg kjeks og sjokolademousse/pudding lagvis i et gjennomsiktig glass. Mellom lagene legger du noen gummilarver. Ha gummilarver på toppen som pynt.
 4. Dypp Ritzkjeks (den som heter Ritz-break) i sjokolade og la den stivne før du bruker hvit glasur til å skrive RIP.

[/directions]

 

Gebiss

[ingredients title=»Ingredienser:»]

 • 1 pk store sjokoladekjeks
 • 1 pk Philadelfiaost
 • Rød konditorfarge
 • Marshmallows (små)

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

 1. Del kjeksen i 2 like deler
 2. Bland sammen Philadelfiaost og konditorfarge. Smør dette på begge kjeksdeler.
 3. Sett på marshmallow rundt den ene kjeksen (skal se ut som en underkjeve) og sett på den andre delen oppå.

[/directions]

 

Happy halloween 🙂