Sjokolademousse….nam..nam..nam…!!! Slår aldri feil !!
Her kommer en oppskrift som jeg håper ikke slår feil. Jeg foretrekker å blande hvit sjokolade og mørk sjokolademousse fordi jeg synes mørk sjokolade kan bli for bitter, og hvit sjokolade for søt..Sammen er de utsøkte.
Denne desserten tar ca 30 minutter å lage, men bør stå over natten i kjøleskap før den serveres.
Oppskriften er beregnet til 6 personer (da får alle en god porsjon)
Hvit sjokolade mousse:
- 150 hvit sjokolade
- 1 egg
- 2 eggeplommer
- 2 eggehviter
- 3 dl fløte
Mørk sjokolade mousse:
- 150 mørk sjokolade (70%)
- 1 egg
- 2 eggeplommer
- 2 eggehviter
- 3 dl fløte
Smelt sjokoladen i vannbad (en bolle som ligger oppi en kjele med kokende vann). Bland i egget og eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og bland dette forsiktig med sjokoladen. Pisk kremfløten og rør dette i sjokoladerøren. Gjør dette med både den hvite og mørke sjokolademoussen. Ha moussene lagvis over i dessertskåler o.l. og avkjøl i kjøleskap.
Enkelt og greit, og fantastisk godt!