Pasta er alltid en innertier her hjemme hos oss… Ofte går det i Bolognese, det er ingenting min minste datter elsker mer enn det. Men selv foretrekker jeg nok ofte andre varianter, som Carbonara eller en enkel pasta Alfredo. Jeg prøver å si at vi ikke kan spise rød spaghetti hele tiden, og når alt kommer til alt elsker minsten kjapt andre varianter også. Pasta Alfredo går i hvert fall ned på høykant!

Pasta Alfredo er definitivt ikke slankemat, ettersom den inneholder alt det gode, men som vi ikke bør spise så alt for mye av. Masse fløte, smør og ost… Det kan jo ikke bli bedre? Ingen overraskelse at dette ikke er noen italiensk klassiker kanskje, men en amerikansk. En klassiker er det uansett, og aaaaahhh så godt det smaker. en ekte pasta Alfredo inneholder ikke sopp etter hva jeg har skjønt, men det er dette med å putte i de tingene man liker da. En neve tørket steinsopp gjør underverker, og nå når vi går mot høst er det vel mange som har bunkret opp med steinsopp i huset. Har du det ikke, finnes det fortsatt litt i skogen. Er du heldig så finner du litt. Vi har steinsopp så det holder nå, og da kan man ta seg råd til å bruke en neve selv på en hverdag. Syndig godt! Her er vår oppskrift på Pasta Alfredo til fire personer. Den krever ca en halv time av din tid, kjapp mat med andre ord!

Til pasta Alfredo trenger du:

 • Fersk pasta nok til fire (450 gram sånn ca)
 • 1 kartong kremfløte
 • 2 dl revet parmesan
 • 2 dl annen revet hvit ost som Romana, jarlsberg e.l.
 • 5 fedd hvitløk
 • 6-7 ss smør
 • Salt og pepper selvfølgelig
 • Frisk persille glatt eller krusete
 • 1 neve tørket steinsopp

Slik gjør du det:

 1. Start med å bløtlegge en god neve tørket steinsopp i varmt vann. La den ligge til den er myk. IKKE slå ut bløtleggingsvannet etterpå!
 2. Finhakk hvitløken. Ha steinsoppen i ei gryte og surr/lettstek den i  smøret. Ha i hvitløken og fres den sammen med soppen et øyeblikk.
 3. Mens du gjør alt det andre koker du inn bløtleggingsvannet fra steinsoppen til en superkonsentrert steinsoppbuljong i en annen gryte.
 4. Ha fløten i gryta med soppen og løken, og la den koke litt inn. Ha i ost, og den deilige steinsoppbuljongen. Smak til med salt og pepper.
 5. Kok pastaen til den er al dente, sil den av og bland den inn i sausen.
 6. Serveres med litt frisk hakket persille og grovmalt pepper på toppen.

 

Fiks ferdig pasta Alfredo med steinsopp! Seriøst mat for konger!

Enjoy 🙂