Sjokolademousse….nam..nam..nam…!!! Slår aldri feil !!

Her kommer en oppskrift som jeg håper ikke slår feil. Jeg foretrekker å blande hvit sjokolade og mørk sjokolademousse fordi jeg synes mørk sjokolade kan bli for bitter, og hvit sjokolade for søt..Sammen er de utsøkte.

Denne desserten tar ca 30 minutter å lage, men bør stå over natten i kjøleskap før den serveres.

Oppskriften er beregnet til 6 personer (da får alle en god porsjon)

Hvit sjokolade mousse:

  • 150 hvit sjokolade
  • 1 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 3 dl fløte

 

Mørk sjokolade mousse:

  • 150 mørk sjokolade (70%)
  • 1 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 3 dl fløte

 

Smelt sjokoladen i vannbad (en bolle som ligger oppi en kjele med kokende vann). Bland i egget og eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og bland dette forsiktig med sjokoladen. Pisk kremfløten og rør dette i sjokoladerøren. Gjør dette med både den hvite og mørke sjokolademoussen. Ha moussene lagvis over i dessertskåler o.l. og avkjøl i kjøleskap.

Enkelt og greit, og fantastisk godt!