Aldri hørt om kålrotsuppe sier du? Det hadde ikke jeg i hvert fall, inntil vi fant ut at vi skulle forsøke oss på det i går. Men kålrot og salt kjøtt hører sammen, og hvorfor skulle ikke kålrotsuppe være godt da? Legg til den friske smaken av koriander, og vips så hadde vi en av de beste suppene vi noen gang har laget. Fantastisk godt som søndagsmiddag, billig nok til å være hverdagsmat. Middag for hele familien til 100-lappen som mer eller mindre lager seg selv. Så om du ikke har hørt om kålrotsuppe før, så har du det nå. Og prøver du den så finner du også ut at dette er mat for konger.

[ingredients title=»Til kålrotsuppe med salt kjøtt og koriander trenger du:»]

 • 1 stor kålrot
 • 1 søtpotet
 • 1 saltet svineknoke ca 1,3 kilo
 • 1 bunt koriander
 • 1 liten kartong kremfløte for luksusens skyld
 • Salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Og slik fikser du den:»]

 1. Start med å legge svineknoka i en passende kjele og dekk den så vidt med vann. Ca 2,5 liter vann vil jeg tro. Kok opp, skru ned varmen og la knoka få koke på svak varme i ca 2 timer. Knoka vil skumme en del, dette fjerner du med en skje. Da blir kraften klar og fin etterpå.
 2. Mens knoka koker skreller du en kålrot og en søtpotet og skjærer den i terninger. Når knoka er kokt tar du den ut og smaker på kraften. Er den kraftig nok har du i grønnsakene med en gang, er den for svak kan du koke den inn litt før du har i grønnsakene.
 3. Kok grønnsakene møre i kraften. Når de er ferdige kjører du dem med en stavmikser til suppa er helt jevn. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.
 4. La suppa stå og varme seg på svak varme mens du renser kjøttet av svineknoka. Det er mye fett, men det tar du bare bort. Det er nemlig mye godt kjøtt der også.
 5. Server suppa med revet salt kjøtt og et dryss frisk koriander over. Gjerne med et stykke godt brød ved siden av!

[/directions]

Prøver du denne skal jeg love deg at du har fått kålrotsuppe inn i vokabularet ditt du også. Fantastisk godt, enkelt, billig. Det tar litt tid å lage den, men skal du ha den på en hverdag, ja da koker du bare knoka kvelden i forveien så er suppa ferdig på en halvtime dagen etter. Smak litt på ordet… Kålrotsuppe… Det høres jo utrolig riktig ut, ikke sant?