I helgen hadde jeg kollegaene mine på besøk, fem matglade mennesker til bords med andre ord:-) Med kjøtt til hovedrett var det greit med noe fra havet på bordet også, og da er kamskjell selvfølgelig et godt alternativ. Vi kjørte en middelhavsvariant: kamskjell med chorizo, oliventapenade, kjørvel og parmesan denne gangen, og resultatet ble absolutt bloggverdig!

 

Parmesankurver

Dette er en god måte å gjøre maten litt spenstig på. Det smaker godt, og ikke minst, det ser lekkert ut. Du kan gjøre dette dagen i forveien, men strengt tatt tar det deg bare ti minutter så du kan godt fikse dem rett før servering også. Stort enklere blir det i hvert fall ikke, du river parmesan og drysser den på bakepapir på en stekeplate. Stek osten på 225 grader til den er helt smeltet og begynner å bli gylden. Pass på at du ikke legger dem for tett, de flyter litt utover. Jeg kjører to og to på stekeplatene. Når de er begynt å bli gylne, tar du dem ut av ovnen og legger dem over bunnen av en skål. Vær rask, for de stivner fort. Når de har stivnet er de klare til bruk. Se bildet under…

parmesankurv

 

Selve retten

[ingredients title=»Du trenger:»]

 • 8 kamskjell (2 kamskjell per person)
 • 1/2 chorizo (ca 15 cm)
 • Parmesankurver
 • Bladsalat
 • Tapenade av oliven og soltørkede tomater (hjemmelaget eller kjøpt)
 • Salt og pepper
 • Frisk kjørvel
 • Smør til steking

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

 1. Del chorizoen opp i små biter og stek dem på middels varme slik at de blir sprø. Når de er stekt har du chorizoen og fettet i en skål og vasker panna.
 2. Stek kamskjellene på høy varme i smør, ha salt og pepper på hver side. Husk at kamskjellene skal ha kort steketid, ellers blir de tørre.
 3. Ha et salatblad i parmesankurvene, legg på en skje med tapenade, legg i to kamskjell i hver kurv og ha chorizo og litt av fettet på toppen.
 4. Klipp litt frisk kjørvel over og server med en god cava eller lignende.

[/directions]

Jeg hadde selvfølgelig glemt kjørvelen når jeg tok bildet, talentløst men, men. Dere skjønner tegninga!

Kos dere:-)