Gjærbakst er som poteten..den kan brukes til alt. Har du en hvetedeig er det enkelt å legge til forskjellige ingredienser for å få hvetebaksten spennende og smakfull. I vår familie er vi VELDIG glad i kanelsnurrer, og kanelsnurrer får alltid ben å gå på når de kommer nystekte og ferske ut fra ovnen. Jeg hadde lyst å gjøre noe nytt med kanelsnurrene, og eple er jo alltid godt sammen med kanel og sukker. Å lage disse snurrene er ikke noe hokuspokus, men det tar litt tid å forberede kanelsnurrene så de blir fine.
[ingredients title=»Til kanelsnurrer med eple trenger du:»]
- 125 gram margarin eller smør
- 5 dl melk
- 1 pk gjær
- 1 dl sukker
- 1 ½ ts kardemomme
- 15 dl hvetemel
- 3 epler
- 100 gram smør
- 1,5 dl sukker
- 3 ss kanel
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du det:»]
- Smelt smør og tilsett melk. Varm opp blandingen til den er fingervarm (ca 37 -38 grader). Rør inn gjær i væsken. Bland så inn sukker, kardemomme og hvetemel i væsken. Elt deigen godt slik at den blir blank og fin. La deigen heve til dobbelstørrelse.
- Når deigen er ferdig hevet – arbeid deigen sammen slik at den er god å jobbe med. (dette merker du når deigen ikke fester seg til hendene og blir jevnt og fin.)
- Del deigen i 2 emner. Kjevle deigen til en rektangulær form.
- Bland sammen 100 gram smør, 1,5 dl sukker og kanel til en deig og smør denne utover den rektangulære deig formen.
- Skrell eplene og skjær eplene i båter. Bruk en mandolin og skjær eplebitene i tynne skiver. (dette kan også gjøre med en kniv, men da tar det lengre tid).
- Skjær en deigstrimmel som er ca 2 cm bred. Legg epleflakene tett inntil hverandre. Rull deigen sammen. Pensle deigen med et pisket egg.
- La kanelsnurrene etterheve i ca 15 minutter før steking.
- Stekes i ovnen 225 grader i ca 10 minutter eller til kanelsnurrene begynner å bli lysebrune.
[/directions]
Tada..da har du kanelsnurrer med eple, kanel og sukker som ser ut som en eplerose 🙂 . Pent og godt.