Gjærbakst er som poteten..den kan brukes til alt. Har du en hvetedeig er det enkelt å legge til forskjellige ingredienser for å få hvetebaksten spennende og smakfull. I vår familie er vi VELDIG glad i kanelsnurrer, og kanelsnurrer får alltid ben å gå på når de kommer nystekte og ferske ut fra ovnen. Jeg hadde lyst å gjøre noe nytt med kanelsnurrene, og eple er jo alltid godt sammen med kanel og sukker. Å lage disse snurrene er ikke noe hokuspokus, men det tar litt tid å forberede kanelsnurrene så de blir fine.

 

[ingredients title=»Til kanelsnurrer med eple trenger du:»]

  • 125 gram margarin eller smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ½ ts kardemomme
  • 15 dl hvetemel
  • 3 epler
  • 100 gram smør
  • 1,5 dl sukker
  • 3 ss kanel

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Smelt smør og tilsett melk. Varm opp blandingen til den er fingervarm (ca 37 -38 grader). Rør inn gjær i væsken. Bland så inn sukker, kardemomme og hvetemel i væsken. Elt deigen godt slik at den blir blank og fin.  La deigen heve til dobbelstørrelse.
  2. Når deigen er ferdig hevet – arbeid deigen sammen slik at den er god å jobbe med. (dette merker du når deigen ikke fester seg til hendene og blir jevnt og fin.)
  3. Del deigen i 2 emner. Kjevle deigen til en rektangulær form.
  4. Bland sammen 100 gram smør, 1,5 dl sukker og kanel til en deig og smør denne utover den rektangulære deig formen.
  5. Skrell eplene og skjær eplene i båter. Bruk en mandolin og skjær eplebitene i tynne skiver. (dette kan også gjøre med en kniv, men da tar det lengre tid).
  6. Skjær en deigstrimmel som er ca 2 cm bred. Legg epleflakene tett inntil hverandre. Rull deigen sammen. Pensle deigen med et pisket egg.
  7. La kanelsnurrene etterheve i ca 15 minutter før steking.
  8. Stekes i ovnen 225 grader i ca 10 minutter eller til kanelsnurrene begynner å bli lysebrune.

[/directions]

Tada..da har du kanelsnurrer med eple, kanel og sukker som ser ut som en eplerose 🙂 . Pent og godt.