Den varme fine våren gjør at vi som bor i de sørlige kystnære strøkene allerede nå snart kan begynne å lete etter skogens gull. For oss er kantarellsesongen et av årets absolutte høydepunkt når det gjelder mat. Da plukker, forveller og fryser vi sopp over en lav sko her i heimen. Fjoråret ble et av de magreste årene på lenge, og vi har vært tomme for kantarell i lang tid. Derfor gleder vi oss selvfølgelig ekstra til soppen endelig nå snart tyter frem av skogbunnen. Vi plukker annen sopp også, blant annet mye blek piggsopp og selvfølgelig steinsopp når vi finner den. Men det er kantarellen som er favoritten, og den kommer snart! Ikke trenger man å være redd for å plukke noe farlig heller, den er lett gjenkjennelig. Man skal være rimelig blind for å ta feil.

Dagens oppskrift kan brukes til mye egentlig. Her har jeg lagt kantarellstuingen på et stykke pannestekt brød, men den kan like gjerne serveres som tilbehør til alle typer kjøtt. Kantarellstuing kan nesten brukes til alt 🙂

 

Vi slumser litt i dagens oppskrift, ikke alltid like lett å vite hvor mye av de gyldne små herlighetene man har til rådighet.

[ingredients title=»Til kantarellstuing trenger du:»]

  • Du trenger kantarell, fersk eller forvellet
  •  Løk, finhakket
  • Litt hvitløk, finhakket
  • Kremfløte
  • Soyasaus
  • Frisk rosmarin (eller tørket for den sakens skyld)
  • Litt konsentrert buljong av stekt løk (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Stek soppen med smør i panna. Når soppen begynner å bli stekt tilsetter du finhakket løk og hvitløk og lar det bli stekt gyldent i panna.
  2. Tilsett kremfløte, rosmarin,  litt pepper, løkbuljong og litt soyasaus. La det koke inn. Smak gjerne til underveis, vi slumser som sagt her. Vær litt forsiktig med soyaen, den er salt og blir enda saltere når sausen koker inn.
  3. Smak til med salt når alt er ferdig innkokt.

[/directions]

Bingo, ferdig kantarellstuing på ca 1 kvarter. Server den på et stykke godt brød som er stekt med smør i panna, eller som tilbehør til middagen.