Key lime pai er en vanlig pai å servere når man nærmer seg den sørlige delen av USA. Dette er en pai som visstnok opprinnelig kommer fra Florida, men hvem som var opphavet til denne paien er ukjent. Viktig er det uansett ikke, så lenge det er godt!

Egentlig er det feil å kalle dette en Key lime pai fordi jeg ikke har brukt Key lime men persisk lime (som man får kjøpt i butikkene i Norge).  Key lime vokser i Florida og har en mer syrlig smak en den persiske. Men her har jeg « taget det jeg har havet» og laget en versjon av Key lime pai.

I de oppskrifter som jeg har sett er paibunnen laget med Digestive kjeks. Jeg hadde lyst å prøve med nøtter i paibunnen og har derfor brukt 50 % nøtter og 50 % Digestive kjeks.

Jeg har også prøvd meg på gassbrenneren for første gang. Jeg brant ikke ned huset eller kjøkkenet …

Lykke til!!

Et nærbilde for å vise hvordan paien ser ut inni

Et nærbilde for å vise hvordan paien ser ut inni

 

Paibunn:

[ingredients title=»Til paibunnen trenger du:»]

  • 150 gram mandler
  • 150 gram digestive kjeks
  • 100 gram smeltet smør

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik lager du den:»]

  1. Mal mandler til en fin masse, knus kjeksene til en fin masse og bland inn smeltet smør.
  2. Fordel massen i en smurt paiform – husk å trykke masse godt oppover kantene.

[/directions]

 

Fyll:

[ingredients title=»Til fyllet trenger du:»]

  • 1 boks søt kondensert melk
  • 2 ts revet limeskall
  • Saften av 5 stk lime (ca 1,2 dl saft)
  • 3 eggeplommer

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du videre:»]

  1. Bland alle ingredienser sammen slik at røren blir jevn og fin. Hell fyllet i paibunnen.
  2. Stekes på 180 grader i 15 minutter.
  3. La paien avkjøles (gjerne i kjøleskap – men husk å ikke sette paien i kjøleskapet før den er blitt kald på benken)
  4. Lag italiensk marengs (se oppskrift under) Fordel marengsen over den avkjølte paien og brenn marengsen med en liten gassbrenner.

[/directions]

 

Italiensk marengs

[ingredients title=»Til marengsen trenger du:»]

  • 0,25 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 2 eggehviter
  • 2-3 ts sitronsaft

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik lager du den:»]

  1. Kok opp vann og sukker til ca. 115 grader (bruk sukkertøystermometer)
  2. Pisk eggehviter og sitronsaft til en luftig masse. Tilsett det varme sukkervannet i en tynn stråle mens eggehvitene piskes. La marengsen piskes til den har nådd romtemperatur.
  3. Fordel marengsen over paien.
  4. Tenn opp gassbrenneren og brun marengsen jevnt over paien.

[/directions]