Det er parmesandager her hos oss i helgen … Vi fikk nemlig en henvendelse om vi kunne tenke oss å være med på et stunt hvor vi skulle få noen matprodukter, finne på noe gøy med dem og skrive litt om dem i bloggen. Som vi tidligere har skrevet, så er vi mildt sagt skeptiske til produktplassering her i bloggen. Men denne gangen dreide det seg om to av våre favorittprodukter, nemlig en bit helmoden Parmigiano Reggiano og en pakke parmaskinke. What’s there not to like egentlig? Dette er produkter vi godt kan stå inne for og som vi bruker hele tiden. Men for ordens skyld; Denne gangen har vi sluppet å betale for den sjøl og må jo derfor kalle det for produktplassering. Når det er sagt, maten smaker like fortreffelig selv om vi har fått den gratis, og det er produkter man kan bruke til utrolig mye. I dette innlegget kjører vi forretten, nemlig en fantastisk god steinsoppsuppe med crispy parmesanchips og med noen skiver herlig sprøstekt parmaskinke. Enkelt å lage og verdig en hvilken som helst høytid. Vi snakker jo kongen av sopp, ost og skinke her! Hovedretten kommer også plutselig om litt, den er like snadder så det er bare å følge med:-)

 

[ingredients title=»Til steinsoppsuppe trenger du:»]

 • 400 gram forvellet steinsopp
 • 1 hakket løk
 • 2 fett hvitløk opphakket
 • 1 skikkelig skive sellerirot skåret i terninger
 • 2 dl hvitvin
 • 7,5 dl kremfløte
 • Litt olivenolje
 • Salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik lager du steinsoppsuppe:»]

 1. Ha litt olje i ei gryte og fres sellerirot, løk og hvitløk til det gulner. Ha i soppen og fortsett fresingen en stund til.
 2. Ha i hvitvinen og la det koke opp. La den putre noen minutter. Ha i vann så det dekker soppen skikkelig.
 3. La det småkoke under lokk i 45 minutter. Ta av lokket og la det få lov til å redusere seg.
 4. Nå har du to muligheter: Jeg valgte å sile av kraften for å ha en helt jevn og tynn suppe ettersom jeg brukte en espuma til å kreme opp suppa før servering. Men du kan også velge å la sopp og grønnsaker være i gryta og kjøre alt med stavmikser før servering.
 5. Ha i fløten og la den koke inn litt. Smak til med salt og pepper.
 6. Serveres med parmesanchips og sprøstekt parma. Dryss gjerne over noen hakkede hasselnøtter og litt timian. Parmaen stekte jeg med litt smør i panna, parmesanchipsen lager du ved å steke litt revet parmesan i ovn på bakepapir på 225 grader til osten er smeltet og gylden.

[/directions]

Vips, da skulle du ha en fantastisk steinsoppsuppe med parmesanchips og sprø flak av parma klar til servering. Jeg kan absolutt anbefale en spuma-flaske og med krempatroner til kjøkkenet. Du trenger den ikke, men den løfter maten litt rent bokstavelig talt.

Kos dere med matlagingen 🙂