Det er fredag, lille snupp er lagt og vi har valgt å lage noe annet enn fredagstaco. Etter inspirasjon fra sørstatene igjen valgt jeg å prøve å lage krabbekaker. Men fordi krabbekaker alene kan bli litt kjedelig valgte jeg å lage tilbehør som kunne passe til dette. Etter litt research falt valget på Mais Maque Choux som er en kreolsk maisstuing og tomatsyltetøy. Sammen ble dette en perfekt kombinasjon av søtt, salt og syrlig. I tillegg er teksturen på maten spennende, sprøtt og mykt, fast og flytende. Selve rettene tar ikke lang tid å lage, men det tar tid å blande sammen de ulike krydderblandingene som skal være i rettene. Men jeg anbefaler å ta tid til å gjøre dette – krydderblandingen er det som gjør rettene så gode.

 

Kreolske krabbekaker

 

[ingredients title=”Til kreolske krabbekaker trenger du:”]

  •  400 gram krabbekjøtt (helst det hvite kjøttet)
  • 2,5 dl knust Ritzkjeks
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ts krydderblanding (se egen oppskrift)
  • 1 ts sennep
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 pisket egg
  • 1 ss Worcestershire saus

[/ingredients]

 

 

[ingredients title=”Krydderblanding til kreolske krabbekaker”]

  • 1 ss malte tørkede laubærblader
  • 1-1/2 ts sort pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts chipotlepulver
  • 1/2  ts hvit pepper
  • 1/2 ts malt muskatnøtt
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/8 ts malt nellik
  • 1/8 ts malt kardemomme
  • 1/8 ts malt allehånde

[/ingredients]

 

 

[directions title=”Slik lager du kreolske krabbekaker:”]

  1. Bland sammen krabbekjøtt, knust Ritzkjeks, Old Bay Seasoning og bladpersille. 
  2. Bland sammen pisket egg, sennep, sitronsaft og Worcestershire saus så blanding blir gjevn. Ha eggeblandingen f sammen med krabbekjøtt og Ritzkjeks og bland forsiktig. Lag boller på størrelse med en golfball og ha det på et bakepapir. Bak det på 180 grader i ca 30 minutter. 
  3. Når krabbebollene er ferdige pensles bollene med smeltet smør og la krabbekakene avkjøle seg noe før servering.

[/directions]

 

 

Mais Maque Choux

 

[ingredients title=”Ingredienser:”]

  • 1 ts olivenolje
  • 2 ts usaltet smør
  • 1,5 dl hakket løk
  • 0,7 dl hakket paprika
  • 0,7 dl hakket selleri
  • 5 dl mais
  • 1 ts hakket hvitløk
  • 1 ts  Bayou Blast krydderblanding (se egen oppskrift)
  • ½ ts salt
  • 1/8 ts  cayenne pepper
  • 1,5 dl fløte
  • 1,5 dl helmelk

[/ingredients]

 

[ingredients title=”Bayou Blast krydderblanding”]

  • 2 1/2 ss paprika
  • 2  ss salt
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 1 ss sort pepper
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss cayenne pepper
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket timian

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du det:”]

  1. Ha olivenolje og smør i en kasserolle og la det smelte sammen. Ha i løk, paprika og selleri i kasserollen og la det steke til løken er lett gyllen og paprika og selleri er mykt.
  2. Tilsett mais, hvitløk, Bayou blast krydderblanding, salt og cayennepulver og la dette koke opp. La det koke i ca 10 minutter .
  3. Tilsett tilslutt melk og fløte og la det koke inn i 10 minutter.
  4. Serveres varm til krabbekakene

[/directions]

 

 

Tomatsyltetøy

 

[ingredients title=”Til tomatsyltetøy trenger du:”]

  • 2, 5 dl tomater, skåldet, frøløse og hakkede
  • 1  dl hvitvinseddik
  • 1 ss lys maissirup
  • 1 ss honning
  • 1 båt hvitløk, hakket
  • 1 liten klype cayenne pepper

[/ingredients]

 

 

[directions title=”Slik lager du tomatsyltetøy:”]

  1. Ha alle ingredienser i en kasserolle og la alt koke opp.
  2. Senk varmen og la den koke inn i ca 20 minutter.
  3. La tomatsyltetøyet avkjøle til romtemperatur før den serveres til krabbekakene.

[/directions]

 

Så da skulle alt være klart, kreolske krabbekaker med mais Maque Choux og tomatsyltetøy på bordet 🙂 Fantastiske smakskombinasjoner klare til å nytes!