Kuvertbrød er et fint innslag på middagsbordet som passer til det meste. Spesielt er det OK å kunne servere noe annet en brød fra supern på hjørnet dersom man skulle finne på å få folk på døra. Dagens variant er et godt alternativ til kuvertbrød eller grissini dersom man ikke er spesielt glad i å bake (eller flink til å bake for den saks skyld). De passer også særdeles godt til å servere som snacks, spesielt til noe godt å drikke. Sørg for å ha råvarene på lager (de holder seg lenge) og du kan fikse disse fiks ferdig til servering på en snau halvtime. Du har også endeløse variasjonsmuligheter her, de kan tilpasses maten de serveres til med krydder slik at de kompletterer måltidet. Slikt blir’e kudos av!

Denne gangen brukte jeg en hel haug av forskjellige tørkede kryddere, men du kan for all del gjøre det enkelt. Det er mye som fungerer til dette; timian, rosmarin, oregano, you name it! Jeg kjørte en blanding av myrte, koriander, fenikkel, oregano og laubær i dag med utrolig godt resultat.

 

[ingredients title=»Til dette trenger du kort og godt:»]

 • En pakke butterdeigplater
 • 1 eggeplomme til pensling
 • Tørkede kryddere
 • Maldonsalt
 • Grovmalt pepper
 • Revet parmesan eller en annen god ost

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

 1. Tin butterdeigsplatene og forvarm ovnen til 225 grader.
 2. Skjær butterdeigplatene opp i lange, tynne strimler, vri dem og legg dem på bakepair på en stekeplate.
 3. Pensle dem med vispet eggeplomme
 4. Strø maldonsalt, pepper og de tørkede krydderne på.
 5. Strø revet parmesan over
 6. Stek midt i ovnen til strimlene puffer seg opp  og blir skikkelig gyldne.
 7. Avkjøl på rist i noen minutter før servering.

[/directions]

That’s it, perfekt som middagstilbehør eller snacks til ølen og VM-kampen. Mer VM-mat kommer neste uke når moroa er i gang!