Når det kommer til kyllingfilet så er det tilbehøret som gir smak synes jeg. Her kommer en oppskrift hvor det er tilbehøret som står i fokus. Kyllingfilet er ikke så vanskelig å lage, det er det man har til kyllingfileten som kan være utfordrende. Heldigvis er denne oppskriften enkel og kjapp å lage.  Tilbehøret er laget av det som er lett å få tak i om dagen. Soppen er plukket og donert til oss av mamma, tyttebærene har vi fått av svigermor og rotgrønnsakene er billige om dagen fordi det er sesong. Alt er fikset på ca 1 time alt i alt.

 

Dette trenger du når du skal lage kyllingfilet til 4 personer:

 

Til kyllingfiletene:

  • 4 kyllingfileter
  • 3 persillerot
  • ½ sellerirot

Kyllingfilet stekes raskt i en panne med smør, slik at filetene får en fin brun stekefarge. Ha kyllingfiletene i en stekeform sammen med rotgrønnsakene (som er skåret i biter). Stekes videre i en forvarmet ovn på 220 grader i 30 minutter (eller til kyllingfiletene er stekt). Hvor lang steketid som trengs varierer fra ovn til ovn og fra kylling til kylling.

 

Til soppris:

  • 1 liter kokt ris
  • Håndfull tørket steinsopp (bløtes 15 minutter i varmt vann før bruk)
  • 1 løk
  • 3 dl fløte
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

Stek soppen til den har blitt brun, ha i finhakket løk og stek til løken har fått en lett gylden farge. Ha dette sammen med risen. Ha i fløte. Rør dette forsiktig sammen og varm det forsiktig på lav varme. Smak til med salt og pepper.

 

Fritert pastinakk:

  • 1 stor pastinakk
  • 2 – 3 dl stekeolje (jeg har brukt rapsolje)

Skrell pastinakken på langs med en ostehøvel. Ha stekeoljen i en panne og frityrstek pastinakken til den er brun. Ha pastinakken på et kjøkkenpapir slik at det overflødige fettet renner av. Dryss over salt.

 

Sjysaus:

Dette trenger du:

  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 dl soppkraft
  • 1 stor hvitløksfedd
  • 1/2 løk
  • Frisk timian
  • Pepper
  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 1 ss balsamico
  • Liten dæsj soyasaus
  • 1 ts sennep

Fres finhakket løk og hvitløk kjapt i litt smør i ei gryte. Ha i timian og la den få 10 sekunder til i gryta før du har i kyllingkraft og soppkraft (bruk gjerne bløtleggingsvannet fra soppen). La det koke inn litt.

Når du synes at smaken er kraftig nok, har du i balsamico og tyttebærsyltetøyet. Ha også i sennepen. Smak til med salt, papper og en liten dæsj soyasaus.

Sil gjerne av før servering.