Noen ganger er tidsklemma nådeløs, sent hjemme fra jobb, unger som skal på trening, møte i FAU … Samme hva det er, i sånne situasjoner er det lett å ty til ferdigmat eller brødskiver. Så sitter man der om kvelden med dårlig samvittighet, fordi man har stappet gapet fullt av søplemat nok en gang. Egentlig er det ikke tidsklemma som er problemet, kun oppfinnsomheten og energien. For det finnes løsninger som er både gode og sunne, og som tar kortere tid å fikse enn den tiden kjøpelasagnen skal stå i ovnen. Å smelle sammen en god salat er en fullgod middag for familien, og dagens smakfulle kyllingsalat fikser du på et drøyt kvarter pluss de ti minuttene det tar å kjøpe ingrediensene i butikken. Derfor: Dårlig tid er ingen unnskyldning!

Dagens salat er ment å være et hurtig alternativ, vi har derfor brukt en ferdig sjappestekt kylling denne gangen. Skulle du stekt den selv, kunne vi fort ha doblet tiden og den tiden har vi ikke. Vi fant noe fantastisk flott hvit asparges og gikk utifra den når vi satte sammen denne retten. Kylling er sunt (særlig hvis du fjerner det gode, sprøstekte skinnet slik min kone dessverre gjorde), og vi gikk for det. En krydderplante som går fantastisk godt til kylling er den lite brukte kjørvelen. Den lukter litt lakrisaktig og smaken minner om selleri og persille. Rart at så få bruker den egentlig, den er lett tilgjengelig og veldig god. Den passer til mye også, kylling, fisk, kalv osv.

[ingredients title=»I dagens salat brukte vi:»]

 • 1 bunt hvit asparges
 • 1/2 potte kjørvel
 • 1 1/2 ferdig stekt kylling
 • To lange søte paprika
 • 1 pakke babyspinat
 • 1 pakke mixed baby leaves
 • 2 avokado
 • 1 1/2 pakke cherrytomater
 • Sennepsvinaigrette
 • 1 fantastisk brød fra «Gutta på haugen» som tilbehør

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik fikser du salaten:»]

 1. Kok opp en gryte med lettsaltet vann til aspargesen. Mens du venter på at vannet koker opp, knekker du av endene på aspargesen og skreller den. Hvit asparges har tykt skall, så den må skrelles for å unngå at den blir trevlete. Skrell til det begynner å sive veske av den. Skrell fra blomsten og nedover.
 2. Når vannet koker slenger du aspargesen i vannet og koker den i 8-10 minutter.
 3. Mens aspargesen koker kutter du opp de andre grønnsakene og river kyllingen i passende biter. Dander på en tallerken så er alt klart når aspargesen er ferdig. Finhakk kjørvelen og dryss over.
 4. Sil av aspargesen, ha dem på tallerkenen ved siden av salaten og ha en god vinaigrette over. Jeg brukte som sagt en sennepsvinaigrette, men her kan du godt bruke fantasien. Du finner oppskriften på en enkel sennepsvinaigrette her 
 5. Server med et spennende brød til.

[/directions]

Vips, god middag på drøye 15 minutter. Enklere blir det ikke!!!