Det er lenge siden salat ble ansett for å være tilbehør og ikke fullverdig middag her i gården. Dagens versjon har blitt en av mine ubestridte favoritter i løpet av de siste årene, kompleks men samtidig lett og svært elegant. Jeg hadde ikke skammet meg en millimeter over å servere denne som middag eller forrett til gjester, men i dag serveres den som hverdagsmiddag. Luksus på tallerkenen gir økt livslykke!

[ingredients title=»Til denne herligheten trenger du:»]

  • 500 gram Kyllingkjøtt (Jeg brukte indrefilet her, men du kan bruke hva som helst på kyllingen)
  • En pakke bacon eller to
  • 1-2 bunter asparges
  • 2 små pakker cherrytomater
  • 1 lang og søt paprika
  • 1 pakke babyleaves av en eller annen sort
  • 4 egg fra lykkelige, frittgående gårdshøner (da får du gode egg OG god samvittighet)
  • 1/2 pk ristede og saltede gresskarkjerner
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • Parmesan
  • Vinaigrette (Du finner oppskrift på en god en lenger ned på siden)

[/ingredients]

[directions title=»Slik fikser du salaten:»]

  1. Del opp kyllingen i passende biter og stek den i litt olje. Ha litt salt og pepper på kyllingen under steking. Ikke stek den for lenge, den kan fort bli tørr.  Kok opp vann til forvelling av aspargesen mens du steker kyllingen.
  2. Når kyllingen er stekt, ha den på en tallerken og sett den til side. Del aspargesen og baconet i biter. Kok aspargesen noen minutter i lettsaltet vann mens du steker baconet i pannen. Når baconet begynner å nærme seg ferdig, sil av aspargesbitene og ha dem i pannen med baconet. Stek det litt sammen, bland godt. Ha blandingen i en bolle eller fat.
  3. Kok 4 egg til de er smilende. Koketiden avhenger litt av størrelsen på eggene, de jeg brukte trengte ca 6 minutter.
  4. Hakk de andre grønnsakene i biter og anrett dem på fat eller tallerken. Legg asparges/baconblandingen over salaten og dandér den stekte kyllingen på toppen. Skrell eggene, be en bønn om at de er riktig kokt og del dem i to. Legg halve egg på fatet/tallerkenen.
  5. Dryss over gresskarkjerner og skivet parmesan, servér det hele med en god vinaigrette slik den du finner oppskrift på nedenfor og godt brød til.

[/directions]

[ingredients title=»Til en kjapp og god sennepsvinaigrette trenger du:»]

  • 6 spiseskjeer god olivenolje
  • Eventuelt kan du ha i en spiseskje annen olje som valnøtt eller gresskar også. Jeg brukte litt kürbisolje.
  • 3 spiseskjeer god hvitvinseddik
  • En god dæsj sennep (Jeg brukte dijon, men du kan bruke den du liker best)
  • Litt salt, pepper og sukker (smak til)

[/ingredients]

[directions title=»Hvordan gjør man det?»]

  1. Bland alt
  2. Servér! Enkelt og greit…

[/directions]

Trenger du musikk til kokkeleringen? Her har du dagens spilleliste fra meg: onsdagselektronika