Beregnet til 4 personer
Tid: ca 15 minutter

Oppskrift av Anne Lise Dalene.  Bilder av Einar Nilsen

Da er det endelig min tur til å blogge.  Og min ekspertise skal være desserter og kaker.

Det som er deilig med å lage desserter er at det skal mye til for å gjøre noe feil. (så fremt du ikke bytter ut sukker med salt). I tillegg er desserten den eneste delen av et måltid veldig få sier nei til eller ikke liker, og dermed er det en takknemlig oppgave å skulle skrive om desserter.

Som liten fikk jeg ofte beskjed om at hvis jeg ikke spiste opp maten min ble det ikke dessert…og derfor spiste jeg opp maten min for desserten ville jeg ikke gå glipp av.  Og jeg håper at dere ikke vil gå glipp av å prøve denne desserten. Den er enkel og veldig god.  Og du trenger 15 minutter på å lage den.

Det du trenger til 4 personer er følgende:

  • 4 dessertskåler/store glass
  • 2 modne mango (en moden mango gir etter for press når du klemmer på den)
  • 1 pk kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 boks hermetiske mandariner ( jeg er fan av enkle løsninger så lenge det smaker godt, derfor er jeg ikke redd for å bruke hermetisk frukt..jeg vet at min mann vrir seg i smerte når han leser dette).
  • Litt sjokolade til å strø over som pynt

 

Den ene mangoen skrelles og hakkes i små terninger.

Fordel den hakkede mangoen i dessertskålene/glassene

Lagvis inndeling

Lagvis inndeling i glasset

 

Den andre mangoen moser du til en pure – bruk gjerne en stavmikser (et fantastisk kjøkkenredskap)

Ha fløten i en bolle og tilsett sukker. Pisk fløten til krem

Bland kremen med mangopureen (gjør dette for hånd).

Fordel mangokremen i skålene/glassene.

Pynt med hermetiske mandariner rett før servering (har du mandarinene på en stund før servering så kommer ikke desserten til å se veldig delikat ut)

Riv litt sjokolade over mandarinene og VOILA..du har en dessert !!!

Denne desserten kan serveres umiddelbart etter at du har laget den, eller kan stå i kjøleskapet til du skal servere den.

Til info: Dette går ikke under lavkarbo eller sunn mat. Dette er bare syndig godt !