Vi fortsetter påsken med vårt fjerde lammemåltid så langt. Denne gang i en litt «street food» aktig versjon, marokkansk lam marinert i harissa. Servert i hjemmebakte pitabrød fylt med hummus og yoghurtdressing a la tzatziki og med tabouleh og baba ganoush (libanesisk auberginedip) som følge. Harissa er en sterk og aromatisk chilipaste som man ofte finner i nordafrikansk mat og i mat fra midtøsten. Den kan fort få deg til å svette litt under fletta for å si det sånn. I dag brukte vi den til å marinere en fin liten lammefilet med. Du kan kjøpe harissa ferdig, eller du kan lage den sjøl dersom du har tid og lyst. I dag gjorde vi det imidlertid enkelt, og brukte kjøpt harissa. Den funker fint til marinade slik vi gjorde det i dag. Men dersom du insisterer på å gjøre det sjøl finnes det utallige oppskrifter på nett. Det er jo gøy å få til ting på egen hånd også, og da har man jo muligheten til å justere oppskriften etter ønske og gane.

Til vår versjon av marokkansk lam trenger du:

  • Ca 600 gram lammefilet
  • Ca 2 ss harissa
  • 1,5 ss rapsolje
  • Saften av en halv sitron
  • Salt og pepper

 

Slik lager du marokkansk lam:

  1. Tørk av fileten og legg den på et fat. Bland harissa, olje og sitron i en kopp og bland godt. Salte og pepre fileten og pensle den med harissamarinaden.
  2. La fileten ligge en time eller mer med marinaden
  3. Grill fileten på grill til du har en kjernetemperatur på ca 60 grader
  4. La kjøttet hvile før du skjærer i det.

 

Vi serverte som sagt vår versjon av marokkansk lam med hjemmebakte pita, tabouleh, hummus, tzatziki og baba ganoush

Her finner du oppskriften på pita og tzatziki

Her finner du oppskriften på hummus og tabouleh

Her finner du oppskriften på baba ganoush

 

Da skulle alt være klart til servering! Det finnes sikkert mange måter å servere marokkansk lam på, vi valgte imidlertid å lage en slags street food versjon denne gangen. Alltid hyggeligst rundt bordet når maten er litt uformell er det ikke?

Vel bekomme!