Det er ikke den ting man ikke kan putte i en hvetedeig – vaniljekrem, jordbær, sjokolade, makronfyll, blåbær, krem, sitronkrem, kanel, nøtter, epler, og marsipan. Jeg har prøvd med ALT. Jeg elsker søt gjærbakst. Det er jeg vokst opp med. I dag har jeg i anledning Valentines day som er rett rundt hjørnet, laget marsipansnurrer med en lekker liten rosa marsipan som har et hint av bringebærsmak.

I mine yngre dager serverte mamma boller, kanelboller o.l sammen med kakao på fredagskvelder. Det ble servert samtidig som Norge Rundt ble vist på Norges eneste kanal NRK. Da var det fest i Daleneheimen. Denne tradisjonen har jeg ikke tatt med videre i mitt voksne liv (her går det stort sett i potetgull og smågodt på fredagskvelden) – men jeg hører Norge Rundt jinglen når jeg spiser gjærbakst ennå.

Til denne oppskriften har jeg brukte hvetedeig oppskriften som allerede ligger på bloggen – den finner du her.

Jeg har kjevlet ut hvetedeigen (som når man lager kanelsnurrer), kjevlet farget marsipan i like stor stykke som hvetedeigen. Lagt marsipanen oppå hvetedeigen og rullet den sammen. Kuttet deigen i like store skiver.

Etterhev i 15 minutter – pensle med egg og stek i ca 10 – 15 minutter midt i ovnen på 220 grader.

Vips, så har du noen søte små marsipansnurrer å servere kjæresten på Valentines day. Som alle vet, er jo veien til mannens hjerte gjennom magen 🙂