Etter over 2 uker med varme dager kan vi med trygghet si at sommeren har sluttet å leke sisten med oss, og er her for å bli en liten stund. Disse dagene må vi nyte – ikke bare med å flekke av oss klærne og absorbere så mye D-vitamin vi kan. Men også nyte dagene med god sommermat. Is er noe som virkelig hører sommeren til. Det er ikke uten grunn at isprodusentene jobber for harde livet for å dekke etterspørselen etter is. Og som det hjertevarme og omtenksomme «kremt» mennesket jeg er synes jeg det er viktig at vi gir arbeiderne på isfabrikkene en velfortjent sommerferie – og så lager vi heller isen vår selv! Det er ikke så vanskelig – det tar bare tid å vente på at den skal stivne.(sa brura)
Her er uansett oppskriften på en hjemmelaget is med mandelkrokan.
Mandelkrokan
[ingredients title=»Ingredienser:»]
- 100 gr mandler
- 100 sukker
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Ha grovhakkede mandler og sukker i en stekepanne. Rist mandlene og sukkeret over medium varme til sukker er smeltet.
- Hell blandingen over på et bakepapir og avkjøl.
- Ha avkjølt mandelkrokan i en blender og mal opp.
[/directions]
Iskrem
[ingredients title=»Ingredienser:»]
- 4 eggeplommer
- 4 ss melis
- 4 dl kremfløte
- 4 eggehviter
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Pisk eggeplommer og melis til en luftig eggedosis. Pisk kremfløte og bland dette sammen med eggedosisen. Ha oppi mandelkrokan og rør godt sammen.
- Pisk eggehvitene stive og bland dette forsiktig sammen med andre.
- Ha røren over i en beholder og sett i fryseren. Husk å røre i iskremen 3 -4 ganger før du lar den stivne helt.
- Ta isen ut av fryseren 10 minutter før du serverer den.
[/directions]
Nyt isen og nyt sommeren!!