Etter over 2 uker med varme dager kan vi med trygghet si at sommeren har sluttet å leke sisten med oss, og er her for å bli en liten stund. Disse dagene må vi nyte – ikke bare med å flekke av oss klærne og absorbere så mye D-vitamin vi kan. Men også nyte dagene med god sommermat. Is er noe som virkelig hører sommeren til. Det er ikke uten grunn at isprodusentene jobber for harde livet for å dekke etterspørselen etter is. Og som det hjertevarme og omtenksomme «kremt» mennesket jeg er synes jeg det er viktig at vi gir arbeiderne på isfabrikkene en velfortjent sommerferie – og så lager vi heller isen vår selv! Det er ikke så vanskelig – det tar bare tid å vente på at den skal stivne.(sa brura)

Her er uansett oppskriften på en hjemmelaget is med mandelkrokan.

 

Mandelkrokan

[ingredients title=”Ingredienser:”]

  • 100 gr mandler
  • 100 sukker

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du:”]

  1. Ha grovhakkede mandler og sukker i en stekepanne. Rist mandlene og sukkeret over medium varme til sukker er smeltet.
  2. Hell blandingen over på et bakepapir og avkjøl.
  3. Ha avkjølt mandelkrokan i en blender og mal opp.

[/directions]

 

 

Iskrem

[ingredients title=”Ingredienser:”]

  • 4 eggeplommer
  • 4 ss melis
  • 4 dl kremfløte
  • 4 eggehviter

[/ingredients]

 

 

[directions title=”Slik gjør du:”]

  1. Pisk eggeplommer og melis til en luftig eggedosis. Pisk kremfløte og bland dette sammen med eggedosisen. Ha oppi mandelkrokan og rør godt sammen.
  2. Pisk eggehvitene stive og bland dette forsiktig sammen med andre.
  3. Ha røren over i en beholder og sett i fryseren. Husk å røre i iskremen 3 -4 ganger før du lar den stivne helt.
  4. Ta isen ut av fryseren 10 minutter før du serverer den.

[/directions]

 

Nyt isen og nyt sommeren!!