Jeg er så heldig å ha matglade og matflinke venner som inspirerer og motiverer. Nina er ei av dem.  I går fikk jeg en pose med hennes hjemmelagde granola levert på pulten min på jobben. Før jeg var kommet hjem den dagen hadde jeg spist opp halve posen (det skal nevnes at det var faktisk rushtrafikk den dagen 🙂 ). Denne granolaen er for god til å holdes hemmelig og jeg fikk lov av Nina å dele denne oppskriften på bloggen.

Det jeg liker med Granola d`Fyhnersen (som jeg nå har døpt den) er at den inneholder mye nøtter og andre kjerner som jeg er veldig glad i. Jeg er personlig ikke så glad i mye tørkede frukter/bær (som det har en tendens til å være mye av i ulike granolaer eller i müsli) – denne oppskriften inneholder den riktige mengde og riktig type tørkede bær etter min smak.

Nyt den sammen med vaniljeyoghurt til morgen, lunsj og kvelds… jeg garanterer at du smiler mellom munnfullene.

 

[ingredients title=»Til denne müslien / granolaen trenger du:»]

 • 300 gram store havregryn
 • 100 gr solsikkekjerner
 • 100 gr gresskarkjerner
 • 50 gr valnøtter
 • 50 gr sesamfrø
 • 50 gr pinjekjerner
 • 50 gr tørkede blåbær eller tørkede tranebær
 • 50 gr hasselnøtter
 • 4 dl veldig god eplejuice
 • 50 gram smør
 • 2 – 5 ss flytende honning (eller mer om du ønsker den søtere , – evt. litt brunt sukker på toppen).

[/ingredients]

 

[directions title=»Directions»]

 1. Alt det tørre, med unntak av tørkede bær blandes sammen.
 2. Kok opp eplejuice med smør, honning og evt. sukker og bland dette så med det tørre.
 3. Stekes i ovn på 145 grader i ca. 45 minutter. Snu og vend på blandingen underveis slik at granolaen får jevn farge

[/directions]

 

– Og voila !! Egen müsli blanding, billigere og veldig mye bedre enn de du får i butikk. Holdbar på glass i ca. 1.md, men det er nok spist opp lenge før utløpsdato.