Fra jeg var ganske så liten har min mor abonnert eller kjøpt bladet Familien. Jeg kan ikke si at jeg har overtatt den tradisjonen, hvert fall ikke ennå…. Uansett, for et par dager siden var vi på påskebesøk hos mor, og da ble følgende oppskrift klasket i bordet som et forslag til ny bakeutfordring. Denne oppskriften ble selvsagt funnet i Familien – og ble laget av Kerstin Svensson . Denne oppskriften er glutenfri, og kan også være melkefri hvis man bruker melkefri sjokolade. Her er oppskrift på nøttemarengskake med sitronkrem.
Dette trenger du til nøttemarengsen:
Nok til 8 personer
Bruker 2 timer på lage den
- 5 eggehvite
- 3 ¼ dl sukker
- 120 gram hasselnøtter
- 1 ss potetmel
- 50 gram mørk sjokolade
Dette trenger du til sitronkremen:
- 5 eggeplommer
- 1 ¾ sukker
- 1 dl sitronsaft (saften av 2 sitroner)
- Revet skall av 1 sitron
- 1 ss potetmel
- 100 smør
Annet :
- ½ liter kremfløte
- 4 ss sukker
Kaken har 4 marengslag, så lag 4 sirkler på 24 cm i diameter på bakepapir. Og sett ovnen på 150 grader.
Slik lager du nøttemarengsen:
- Pisk eggehvitene til hardt skum. Tilsett halvparten av sukkeret, litt om gangen mens du pisker eggehviten og sukkeret til marengs. Mal hasselnøttene og bland resten av sukkeret og potetmelet sammen med nøttene før dette vendes forsiktig sammen med marengsen. Fordel marengsen på de 4 sirklene på bakepapiret. Stek bunnene midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
- Smelt sjokoladen og drypp denne over de avkjølte marengsbunnene.
Slik lager du sitronkremen:
- Visp sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft, sitronskall og potetmel i en kasserolle. På lav varme skal blandingen trekke og varmes til den tykner. Tilsett smør i sitronblandingen mens du visper. La kremen avkjøles.
- Sett sammen kaken rett før servering for å unngå at kaken blir myk og «soggy»
- Monter kaken ved å smøre sitronkrem og pisket krem lagvis før en ny marengsbunn legges på.
- Pynt etter ønske og evne.
Da skulle du ha en fantastisk god nøttemarengskake med sitronkrem klar til servering. Velbekomme!