Finværet kommer tilbake i morgen, og finvær i helga bør bety picnic! Disse porsjonsomelettene er perfekt til å ha med i kurven med når du skal på tur, luftige, rustikke og fantastisk smakfulle! Sunt er det også 🙂
Omelett bør etter min mening helst tilberedes i ovnen, det er da jeg får den så fantastisk luftig og jevn. Dessuten blir den gratinerert også dersom du koster på den et ostedryss på toppen. Når man lager omelett i muffinsformer får man i tillegg perfekte eggemuffins som er praktiske å putte i veska eller kurven. Jeg kjøpte meg et solid stykke av en fantastisk pancetta på Sardinia i forrige uke og lar meg inspirere litt av det italienske kjøkken i disse omelettene. Har man ikke pancetta kan man godt bruke bacon, men jeg foretrekker helt klart smaken på førstnevnte.
Jeg har laget denne oppskriften med tanke på 12 små omeletter. Skal du lage færre reduserer du bare oppskriften.
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 12 egg
- 12 ss kremfløte
- 150 gram pancetta skåret i terninger
- 1/2 paprika, rød og søt
- 1 Vårløk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 solide never god, revet parmesan (1 til røra og en til gratinering)
- Pepper
- Litt frisk timian dersom du synes det er godt.
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Ha pancettaen i en tørr, kald panne og sett på varmen. Stek pancettaen i sitt eget fett til den begynner å bli stekt. Er det lite fett på pancettaen, ha i en liten smørklatt slik at den ikke brenner seg.
- Ha i vårløk og hvitløk og stek sammen med pancettaen de siste minuttene. Når alt er stekt, sil av fettet og sett innholdet til kjøling.
- Pisk eggene og fløten sammen med en gaffel i en bolle. Ha i paprikaen og en slump med grovmalt pepper. Du kan også eventuelt ha i litt timian.
- Bland i en neve revet parmesan.
- Hell eggeblandingen i solide muffinsformer, dryss over resten av parmesanen og sett inn i forvarmet ovn på 200 grader.
- Stek til de har hevet seg store og osten på toppen har blitt gylden. Steketid avhenger av størrelsen på formene.
[/directions]