Oreokjeks er veldig populært hjemme hos oss. Hvis kjeksene ligger lett tilgjengelig, får ikke kjeksene ligge i fred lenge. Som den sukkeregoisten jeg er har jeg derfor sørget for å legge kjeksene på et sted som bare jeg finner, slik at jeg får ha kjeksene i fred. Dette gjelder for øvrig veldig mye søtsaker som jeg vil ha for meg selv. Jeg kommer ikke til å røpe hvor mitt hemmelige gjemmested er…naturligvis (beklager så mye Einar, Sara og Leah…)

Men av og til kan denne damen også glimte til og dele av sine goder. Det gjorde jeg i dag. Jeg har bakt en Oreokake. Det som er veldig greit med denne kaken er at den ikke trenger å stå i ovnen. Ulempen er at den må kjøle seg ned i noen timer før den kan spises. Det kan være en utfordring for de av oss som er glad i søtsaker.

Vanskelighetsgrad: Lett

Nok til 8 mennesker

Tid: Tilberedning 30 minutter, avkjøling minst 2,5 timer

 

Til Oreokake trenger du:

 • 2 pakker Oreokjeks
 • 100 gram smeltet smør
 • 300 gram Philadelfia ost
 • 50 gram romtemperert smør
 • 100 gram melis
 • 200 gram sjokolade (jeg anbefaler mørk sjokolade)
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss kakaopulver
 • 1 pk kremfløte

 

Slik lager du Oreokake:

 1. Knus Oreokjeks så mye at det kun er smuler (ingen klumper), smelt 100 gram smør og rør dette sammen med Oreokjeksen. Trykk deigen utover i en paiform eller kakeform. Ha formen i kjøleskapet å la dette kjøle seg i minst 30 minutter.
 2. Pisk sammen ost, romtemperert smør og melis til fyllet blir jevn. Smelt sjokoladen og rør godt sammen med ostefyllet. Ha i vaniljeekstrakt og kakaopulver og rør godt sammen. Tilslutt piskes kremfløten og røres sammen med fyllet.  Ta ut pai/kakeformen av kjøleskapet, ha på fyllet, og sett kaken inn i kjøleskapet igjen. La den kjøle seg i minst 2 timer.

 

Da skulle du ha en veldig god Oreokake klar til servering. Verdens beste Oreokake i følge min mann, men dere kan jo prøve selv 🙂