De fleste som har travet gatelangs rundt omkring i Bangkok eller andre byer i Thailand har vel forsøkt seg på noe av all den fantastiske gatematen der. Nudelsupper, grillet svinekjøtt på spyd, curries på et eller annet night marked… Jeg elsker gatemat, og prøver villig vekk det jeg kommer over. Jeg har forsøkt meg på ting jeg ikke har lagt på minnebanken også, insekter for eksempel. Men det meste av maten jeg har spist langs Bankoks støvete gater har vært fantastisk godt! Pad Thai er et veldig godt eksempel på dette. Dessuten, du trenger ikke dra til Bangkok for å spise det. Det er nemlig veldig enkelt å lage sjøl, hjemme i ditt eget kjøkken. Sjarmen med å spise den gatelangs er kanskje ikke tilstede, men smaken er jo noen lunde den samme.

Når jeg har spist Pad Thai i Thailand, får jeg den alltid servert med tofu. For å være heeeelt ærlig, jeg digger ikke tofu…. Tofu er djevelen… Så derfor dropper jeg den gladelig når jeg lager Pad Thai hjemme. Så derfor… Har du lyst til å prøve min oppskrift på Pad Thai, og digger tofu, ja da putter du i litt. Jeg skal ikke dømme deg. Men i min Pad Thai finner du den ikke, sorry! Her er i hvert fall en oppskrift på Phad Thai. Kjempeenkel å lage, rask å få ferdig, kjempegod å spise!

 

Til Pad Thai for fire personer trenger du:

 • En pakke risnudler (tror det er 400 gram)
 • 1 pose frosne, rå villreker
 • 3 egg
 • 5 fedd hvitløk
 • 2 never bønnespirer
 • 1 bunt vårløk
 • Frisk eller tørket chili (så mye som påsan tåler)
 • Ristede, usaltede cashewnøtter (eller peanøtter)
 • Litt solsikkeolje eller annen nøytral olje
 • 3 ss tamarind paste
 • 7 ss fish sauce
 • 7 ss vann
 • 2-3 ss soyasaus
 • 5 ss brunt sukker (eller palmesukker helst)
 • eventuelt litt frisk koriander

Slik lager du Pad Thai

 1. Start med å tine rekene og la de renne av seg.
 2. Lag så lage sausen ved å vispe sammen tamarindpaste, fish sauce, sukker, vann og soya. Trekk sausen til side.
 3. Legg glassnudlene i en bolle. Hell varmt vann over og la det stå og trekke i ca 7 minutter. Når nudlene er ferdige, ha dem i kaldt vann for å stoppe «kokingen».
 4. Finhakk hvitløk og fres den i litt olje på medium varme i en stor panne eller wok. Knekk i eggene og rør rundt. Ha i scampien og la det hele surre til scampien begynner å bli rød. det tar bare to strakser.
 5. Ha nudlene i panna og bland. Varm kjapt opp, og ha i bønnespirene. Bland i sausen og la det kokel inn i ca fire-fem minutter. Rør om av og til. Smak til med chili.
 6. Mens du venter på at det skal koke inn, grovhakk peanøtter og snitt vårløken i tynne skiver.
 7. Rør inn vårløken helt mot slutten, ha det så i tallerken og dryss over hakkede nøtter og koriander dersom du liker det. Helst med en liten limebåt eller to også…

 

Phad Thai er skikkelig snaddermat!