Det er vel ingen hemmelighet at denne karen er glad i flyndrefisker… Og nå når vi går inn i den kalde årstiden er hvitfisken aller best. Og når man synes hvitfisk er best, javel, da blir det fisk og hverdagsfest. Noe godt skal jo den gufne høsten og vinteren være godt for også. Det er kanskje ikke sååå sunt med panert fisk som med annen fisk, men det er dette med panering og flyndre da. Den er lissom best sånn! I denne oppskriften kan du egentlig bruke hvilken som helst form for flyndre, men i denne oppskriften har jeg brukt rødspette. Dette er enkel mat, men likevel så godt at det kan serveres til enhver anledning. Ungene kommer til å elske det, jeg lover!
Til dette trenger du:
- Rødspettefileter nok til 4 personer ca 1,2 kilo
- Ca en kilo søtpoteter
- Hvetemel
- Smør
- Litt finhakket persille
- Brødrasp
- Revet pepperrot
- Sitron
- Sukkererter
- 1 løk
- Salt og pepper
- Skjær søtpotetene i tynne båter og legg dem i en ildfast form. Sprinkle dem med olje og salt/pepper. Stekes i en snau time.
- Lag en blanding av mel, salt og pepper til fisken
- Når det gjenstår 20 minutter på søtpotetene, er det på tide å begynne med fisken. Vend fisken skikkelig i melblandingen
- Dypp fisken i pisket egg, og vend den så i en blanding av brødrasp og finhakket persille
- Stek fisken i varm panne noen strakser til fisken er stekt
- Legg fisken til tørk på litt papir for å renne av seg fettet
- Bråstek noen sukkererter med litt finhakket løk i en panne.
- Smelt smør til saus på middels varme, smak til med revet pepperrot
Da skulle det eneste som gjenstår være å dandere det hele fint med litt sitron og kanskje en dillkvast på en tallerken og servere.
Vel bekomme!