Høsten byr på fantastiske rotgrønnsaker som nærmest trygler etter ovnsbaking. Fine høstfarger på tallerkenen gir det også. Just nu er hjemmet vårt fullt av fantastisk pastinakk, rødbeter og gulrøtter i ymse farger. Vi har også fått kloa i noen flotte snittebønner, og i dag fungerer disse lekkerhetene som tilbehør til noe filet av isgalt som vi fant. Isgalt er en fisk i torksefamilien og man kan selvfølgelig erstatte isgalt med vanlig torsk. Men isgalt er litt fastere i fisken og meget god som matfisk. Resultatet i dag ble et lite festmåltid laget på 50 stakkars minutter. Sunt, billig, enkelt og kjapt!
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 3 rødbeter (Ikke så store)
- 3 pastinakk
- 8 gulrøtter
- 600 gram snittebønner
- 3 fedd hvitløk
- 1 bunt estragon
- Olivenolje
- 100 gram smør til «saus» pluss litt til steking
- 800 gram filet av isgalt
- Salt og pepper
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du det:»]
- Vask, skrell og hakk alle rotgrønnsakene. Ha grønnsakene i en ildfast form. Dryss over salt og pepper og vend dem med litt olivenolje. Stek dem i ovnen i 40 minutter på 225 grader.
- Hakk hvitløken og stek bønnene med hvitløken i litt smør i noen minutter. Ha på litt salt og pepper. Ikke stek for mye, da blir bønnene blaute.
- Smelt smør langsomt i en gryte og ha i hakket estragon. La det stå å trekke en stund.
- Del isgalten opp i passende biter og stek dem med litt smør i panna. Fisken blir fort ferdigstekt, så følg godt med så den ikke blir tørr.
[/directions]
Så vips, da skal alt være ferdig til servering. Jeg anbefaler isgalt på det varmeste. Det er en stygg fisk av utseende, men så utrolig god på smak. Med andre ord: Forsøk gjerne isgalt neste gang du skal lage hvit fisk.
Vel bekomme!