Høsten byr på fantastiske rotgrønnsaker som nærmest trygler etter ovnsbaking. Fine høstfarger på tallerkenen gir det også. Just nu er hjemmet vårt fullt av fantastisk pastinakk, rødbeter og gulrøtter i ymse farger. Vi har også fått kloa i noen flotte snittebønner, og i dag fungerer disse lekkerhetene som tilbehør til noe filet av isgalt som vi fant. Isgalt er en fisk i torksefamilien og man kan selvfølgelig erstatte isgalt med vanlig torsk. Men isgalt er litt fastere i fisken og meget god som matfisk. Resultatet i dag ble et lite festmåltid laget på 50 stakkars minutter. Sunt, billig, enkelt og kjapt!

 

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 3 rødbeter (Ikke så store)
  • 3 pastinakk
  • 8 gulrøtter
  • 600 gram snittebønner
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 bunt estragon
  • Olivenolje
  • 100 gram smør til «saus» pluss litt til steking
  • 800 gram filet av isgalt
  • Salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Vask, skrell og hakk alle rotgrønnsakene. Ha grønnsakene i en ildfast form. Dryss over salt og pepper og vend dem med litt olivenolje. Stek dem i ovnen i 40 minutter på 225 grader.
  2. Hakk hvitløken og stek bønnene med hvitløken i litt smør i noen minutter. Ha på litt salt og pepper. Ikke stek for mye, da blir bønnene blaute.
  3. Smelt smør langsomt i en gryte og ha i hakket estragon. La det stå å trekke en stund.
  4. Del isgalten opp i passende biter og stek dem med litt smør i panna. Fisken blir fort ferdigstekt, så følg godt med så den ikke blir tørr.

[/directions]

 

Så vips, da skal alt være ferdig til servering. Jeg anbefaler isgalt på det varmeste. Det er en stygg fisk av utseende, men så utrolig god på smak. Med andre ord: Forsøk gjerne isgalt neste gang du skal lage hvit fisk.

Vel bekomme!