Først som sist… Jeg kan ikke se ÉN god grunn til at dette ikke skal stå på middagsbordet ditt i morgen. Pannestekt torsk er så godt at du kan servere det til hvilken som helst anledning og med tilbehør som ertepuré og ovnsbakt fenikkel er det både sunt og kjapt å lage også. Du trenger egentlig bare 45 minutter fra start til maten står på bordet her. Matlagingskunnskapene trenger heller ikke være på topp, dette er lett å få til! Hos oss har pannestekt torsk blitt en gjenganger på middagsbordet, enten det er hverdag eller helg.

[ingredients title=»Til vår versjon av pannestekt torsk trenger du:»]

 • Ca 1 kilo torskefilet med skinnside
 • Ca 1 kilo frosne erter
 • 250 gram usaltet smør pluss litt til steking
 • 3-4 cm frisk ingefærrot
 • 2-3 sjalottløk
 • Ca 3/4 kilo fenikkel
 • 1 dl soyasaus
 • Saften av 1/2 til 1 sitron
 • Olivenolje
 • Salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

 1. Start med å sette på ovnen på 225 grader. Rens fenikkelen og del den i passende store biter. Legg den i en ildfast form. Ha på litt olivenolje og salt/pepper. Stekes i ca 40 minutter eller til den har blitt gylden.
 2. Del fisken opp i passende stykker og ha på salt og pepper. Legg den til side, den trenger du ikke steke riktig ennå.
 3. Kok opp vann og ha i ertene. La de koke noen få minutter til de er myke. Sil av vannet og ha i ca 100 gram smør. Kjør med stavmikseren til du har en fin puré. Smak til med salt og pepper.
 4. Finhakk ingefær og sjalottløk og ha det i ei lita gryte. Ha i soyasausen. Brun 150 gram smør i panna, pass på det for det brenner seg fort. Sil det varme smøret over i den lille gryta. Ha i sitronsaft og eventuelt salt og pepper.
 5. Da er det nok på tide å steke fisken. Stek den først med skinnsiden ned noen minutter. Snu den så og stek et par minutter på den andre siden. Fisken er ferdig når den flaker fint.
 6. Da burde fenikkelen begynne å bli ferdig også, og alt burde dermed være klart til servering. Pannestekt torsk med ertepuré, fenikkel og soyasmør, sim sala bim!

[/directions]

 

Vanskeligere er det ikke, pannestekt torsk er kjapt nok til servere til hverdags men godt nok til å servere på en hvilken som helst høytid. Vi er utrolig heldige som har tilgang til sånne fine råvarer. Og det er spesielt nå om vinteren den er god. Så selvfisket eller kjøpt, bedre mat får du omtrent ikke på bordet og så er det jo så sunt også. Og ja, jeg glemte å ta med fenikkelen på bildet. Men dere klarer sikkert å forestille dere at dette er godt uansett!

 

Vel bekomme!