I mitt hode fremstår min barndoms påskeferie som en perfekt påskegul sky. Jeg minnes varme påskedager hvor solen for første gang ga synlig tegn til eksistens via solbrent nese og kinn, harmoniske feriedager med grilling av pølser og høyt inntak av kvikklunsj, kakao, fersk loff og banan. For å ikke snakke om  frokoster med mye god mat og hyggelige og reflekterte samtaler rundt frokostbordet før vi i organisert form fikk på oss skiklær og kom oss ut i skiløypene som var godt preparert.  Denne type påskeferie har jeg alltid hatt lyst å gi til mine barn, men etter 17 år har jeg fortsatt ikke lykkes. Og det er kanskje ikke så rart at jeg ikke har lykkes, fordi mitt hode har forvekslet min egentlige barndoms påskeferie med noe jeg mest sannsynlighet har sett på film. For sannheten er at jeg hatet å gå på ski, uansett om solen skinte eller skiløypene var preparerte. Det eneste som fikk meg til å bli med ut på skitur var tvang og kvikklunsj som lokkemiddel. Det eneste som faktisk stemmer med påskedrømmen og virkeligheten var at vi hadde hyggelige frokoster, kanskje ikke alltid reflekterte samtaler rundt bordet, men maten var alltid god. Det manglet ikke på ferskt brød eller pålegg. Og det hendte vi fikk kakao til frokost. Nå har det seg slik at i min familie så har vi enda ikke greid å få til en samlet påskefrokost med god mat og god tid – men det betyr ikke at jeg ikke skal prøve igjen i år. Og da skal jeg lage egg i butterdeig – så får vi se om jeg klarer å samle familien til frokost i år. God påske!

 

Dette trenger du påskefrokost til 4 personer:

Det tar ca 30 minutter fra du starter å lage det til de er ferdige ute av ovnen.

  • 1 skive med butterdeig
  • 4 egg
  • ½ paprika
  • 2 vårløk
  • 4 ss revet gulost

 

Slik gjør du det:

Smør muffinsbakeformen med fett (slik at ikke butterdeigen steker seg fast i formen). Kjevle butterdeigen til du klarer å skjære ut 4 like firkanter som passer i hver sin muffinsform. Ha butterdeigen i muffinsformen. Finhakk paprika og vårløk og strø det i bunnen av butterdeigen. Knekk egg forsiktig og ha det i butterdeigsformen. Ha 1 ss revet gulost på toppen av egget.  Plasser midt i ovnen på 200 grader i ca 15 – 20 minutter (eller til osten og butterdeigen begynner å bli gylden). Serveres straks med salt på toppen.