Den beste desserten jeg kan få er riskrem. Uansett hvor mye middag jeg har spist – så har jeg alltid plass til riskrem.  Og helst vil jeg ha riskrem ala Stiansen. I boka «Stiansen inviterer til fest» er det en oppskrift på riskrem som jeg synes at ALLE bør prøve.

Men som de fleste andre så forbinder jeg riskrem med jul (og det er lenge til jul..det er tross alt mars)..så derfor bestemte jeg meg får å «påske» opp riskremen slik at desserten er innafor selv om den serveres i mars.

 

Riskrem

Ingredienser:

 • 1 dl grøtris
 • 2 dl vann
 • 0,5 liter melk
 • 75 gram sukker
 • 1 vaniljestang
 • ¼ ts salt
 • 4 dl pisket krem
 • 2 ss sukker

 

Slik lager du riskrem

Kok opp grøtrisen i vann i ca. 10 minutter på middels varme (til grøten er kokt inn). Hell på melk, splittet vaniljestang, salt og sukker og la dette koke opp. (husk å røre OFTE…). La grøten koke i ca 45 minutter til grøten er jevn og fin. La grøten avkjøle.

Pisk kremfløte med sukkeret (men ikke for mye – kremen skal ikke bli for stiv).  Pisk kremen inn sammen med den kalde grøten (husk å ta ut vaniljestangen).

 

Appelsinsaus

Ingredienser:

 • Saften av 2 appelsiner
 • Saften av ½ sitron
 • Appelsinskall fra ½ appelsin
 • 3 ss sukker
 • 1 dl vann
 • 1 ts potetmel
 • 2 ss kaldt vann

Kok opp 1 dl vann, appelsinskall, saft av appelsiner, sitron og sukker. Sil blandingen og hell tilbake i kjelen.
Rør potetmel ut i litt kaldt vann og jevn sausen. Kok raskt opp. Avkjøles før servering.

 

Serveres med mandelkrokan og mangosorbet.

GOD PÅSKE !