Å skulle lage italiensk mat er ingen spøk, spesielt hvis man skal lage tagliatelle fra bunnen av. Jeg har aldri laget pasta selv. Jeg har egentlig ikke helt sett nødvendigheten fordi det er så mye god fersk pasta å kjøpe på butikken. Men jeg har innsett at en hver matblogger med respekt for seg selv må av og til bite seg i tapeten  og lage pasta fra bunnen. Så med andre ord, i denne har jeg brukt hjemmelaget pasta.

I denne oppskriften har jeg brukt argentinske villreker. Dette ligger i frysedisken i matbutikker som kan tilby det lille ekstra (les: meny, Ultra etc.) Grunnen til at jeg har brukt villreker fremfor scampi, skyldes at vi anser dette å være vesentlig mer etisk enn oppdrettsscampi.

 

Til Pasta med reker, tomat, bladpersille og parmesan trenger du:

  • 1 pk argentinske villreker
  • 2 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 2 ts tomatpure
  • ½ ts chilipulver
  • 200 gram cherrytomater
  • 100 gram soltørkede tomater
  • 400 gram tagliatelle
  • 2 dl parmesan
  • 1 bunt bladpersille
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

 

Slik gjør du det:

  1. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Stek løken i olje til løken har fått en blank og lysebrun farge. Tilsett vin, tomatpure og chilipulver. La dette småkoke i 3 – 5 minutter.
  2. Del cherrytomatene og finhakk de soltørkede tomatene.  Ha tomatene og villrekene sammen med løken og la den steke på middelsvarme til rekene er stekt.  Hvis blandingen blir litt tørr, kan du ha i litt olje. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok pasta etter anvisning på emballasjen eller din egenproduserte pasta i 5 minutter. Hell av vannet. Dryss finrevet parmesan og finhakket bladpersille over pasta.  Bland godt. Bland tilslutt alt sammen og server.

 

Dersom du har lyst til å prøve deg på hjemmelaget pasta trenger du:

  • 500 gram durumhvete
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer

 

Slik lager du pasta:

  1. Bland sammen durumhvete og salt.  Ha melet i en haug på benken. Lag en fordypning i melet hvor du har i eggene og eggeplommene. Bruk en gaffel til å røre sammen det tørre og eggene. Bland dette godt sammen. Kna deigen til den føles god å jobbe med. Jeg brukte ca 5 minutter på å kna deigen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskap i minst 20 minutter før du bruker den.
  2. Ha deigen på benken, klapp deigen litt flat slik at du kan få den igjennom pasta maskinen. Da er det opp til deg å velge om du vil ha pastaplater, tagliatelle eller spaghetti.
  3. Til info så tok det litt tid før jeg fikk dreisen på dette. Jeg måtte prøve og feile et par ganger. Men neste gang jeg lagde pasta gikk det veldig fint. Så smør deg med norsk tålmodighet (og ikke italiensk tålmodighet – som kanskje ikke eksisterer) – dette får du til!