Pasta er gjerne noe vi her i familien forbinder med hverdag, men pasta kan så absolutt være fest det også. Alt kommer jo bare an på hva man putter i den. Vi forsøkte oss med en hummervariant, som så absolutt ble verdig et helgeblogginnlegg. Fantastisk godt for både store og små, fikset på  en time! Funker godt hvis du får folk inn døren gjør det også, pasta med hummer trenger man aldri skamme seg over å servere! Her i huset var i hvert fall gryta renslikket når vi var ferdig:-)

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 2-3 mellomstore, kokte hummer (våre veide vel ca 350 gram tror jeg)
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • Skallet av 1 sitron
  • 3 eggeplommer
  • 1 liten kartong fløte
  • 1/4 flaske hvitvin
  • Ca 600 gram fersk pasta
  • En neve med revet parmesan
  • 1 bunt finhakket dill
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Start med å rense hummeren. Legg den på ryggen, stikk kniven omtrent midt på brystet og del den mot halen. Når det er gjort, dler du den andre veien. Altså mot nesa på hummeren. Fjern paven på begge sider, det er det lille bruskaktige stykket som sitter foran ved nesa. Paven og de grå gjellene er det eneste på hummeren som ikke kan spises. Del hummerhalene opp i biter, rens klørne og del opp halvparten av dem. Prøv å få halvparten ut av skallet hele slik at du kan pynte tallerkenen med den. Legg alt skall av hummerkropp og klør i ei gryte.
  2. Fres hummerskallet med hakket løk og hvitløk i ei gryte i noen minutter. Ha i ca halvparten av vinen og fres litt videre på høy varme. Ha i vann slik at du dekker skallene, ca 1 liter vann. Ha også i en del av dillen og revet sitronskall. La det småkoke under lokk i ca 40 minutter.
  3. Når hummeren er kokt siler du av kraften, har i resten av hvitvinen og koker kraften videre uten lokk til den har redusert seg til ca 1/3 del. Kjør gjerne på med litt varme slik at innkokingen går fortere.
  4. Mens kraften koker inn lager du en blanding av eggeplomme, fløte pepper og  revet parmesan.
  5. Når kraften begynner å kokes inn til riktig mengde, koker du pastaen i godt saltet vann som anvist på pakken.
  6. Bland fløte-, egge- og parmesanblandingen i den innkokte kraften, ha i resten av dillen. Rør godt slik at osten ikke brenner seg i bunnen av gryta.
  7. Når pastaen er ferdigkokt siler du av den. Hell sausen av hummer, fløte, egg og parmesan over pastaen og bland godt. Ha i hummerbitene og bland inn dem og.
  8. Da var alt klart til servering. Server med godt brød og pynt med de resterende hummerklørne og litt dill.

[/directions]

Snaddermat!!!