Det er parmesandager her hos oss i helgen … Vi fikk nemlig en henvendelse om vi kunne tenke oss å være med på et stunt hvor vi skulle få noen matprodukter, finne på noe gøy med dem og skrive litt om dem i bloggen. Som vi tidligere har skrevet, så er vi mildt sagt skeptiske til produktplassering her i bloggen. Men denne gangen dreide det seg om to av våre favorittprodukter, nemlig en bit helmoden Parmigiano Reggiano og en pakke parmaskinke. What’s there not to like egentlig? Dette er produkter vi godt kan stå inne for og som vi bruker hele tiden. Men for ordens skyld; Denne gangen har vi sluppet å betale for den sjøl og må jo derfor kalle det for produktplassering. Når det er sagt, maten smaker like fortreffelig selv om vi har fått den gratis, og det er produkter man kan bruke til utrolig mye. I dette innlegget kjører vi helgens hovedrett, nemlig en fantastisk god og fyldig pasta med sjøkreps og parmesan. Pasta kan likegodt være festmat!

 

[ingredients title=»Til pasta med sjøkreps og parmesan trenger du:»]

  • 1,2 kilo sjøkreps
  • 1 løk hakket
  • 4 fedd hvitløk hakket
  • To skiver sellerirot i terninger
  • Skallet av 1 sitron revet
  • 1 ss tomatpure
  • 6 eggeplommer
  • 7,5 dl fløte
  • 1/2 flaske hvitvin
  • Ca 1 kilo fersk pasta
  • Tre never med revet parmesan
  • 1 bunt finhakket dill
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Start med å rense sjøkrepsen. Del krepsehalene opp i biter.  Legg alt skall, hoder og klør i ei gryte.
  2. Fres Sjøkrepsskallene med hakket løk, sellerirot og hvitløk i ei gryte i noen minutter. Ha i tomatpureen og fres den inn. Ha i ca halvparten av vinen og fres litt videre på høy varme. Ha i vann slik at du dekker skallene, ca 1 liter vann. Ha også i en del av dillen og revet sitronskall. La det småkoke under lokk i ca 1 time pluss, pluss.
  3. Når skallene er ferdigkokt siler du av kraften over i ei gryte, har i resten av hvitvinen og koker kraften videre uten lokk til den har redusert seg til ca 1/4 del. Kjør gjerne på med litt varme slik at innkokingen går fortere.
  4. Mens kraften koker inn lager du en blanding av eggeplomme, fløte, pepper og  revet parmesan.
  5. Når kraften begynner å kokes inn til riktig mengde, koker du pastaen i godt saltet vann som anvist på pakken.
  6. Bland fløte-, egge- og parmesanblandingen i den innkokte kraften, ha i resten av dillen. Rør godt slik at osten ikke brenner seg i bunnen av gryta.
  7. Når pastaen er ferdigkokt siler du av den. Hell sausen av sjøkreps, fløte, egg og parmesan over pastaen og bland godt. Ha i de oppdelte sjøkrepshalene og bland inn dem og.
  8. Da var alt klart til servering. Server med godt brød og pynt med  litt dill.

[/directions]

Da skal alt være klart, verdens beste pasta med sjøkreps og parmesan. Dette er snaddermat!!!