Det er sesong for ramsløk igjen. Og det er nå tidlig i sesongen den er aller best! Noen jeg kjenner foretrekker faktisk å plukke den før det omtrent har kommet grønt på den, de bruker den nærmest som vårløk og spiser i all hovedsak kun den hvite stilken. Jeg synes imidlertid hele ramsløken er god, og bruker den i sin helhet slik de fleste jeg kjenner gjør. Noen er heldige og har ramsløk i hagen, jeg må ut å plukke eller håpe på at noen jeg kjenner kan plukke med litt for meg. Heldigvis har jeg en svært snill kollega, Natalia, som stikker til meg en bunt i ny og ne. Slik hun gjorde nå, når jeg laget pasta med ramsløk, tomat og bacon. Jeg er henne evig takknemlig! Denne oppskriften på pasta er en ganske enkel sak, trenger ikke være så fikst alltid. Spesielt ikke når man har gode råvarer. enkle rene smaker, og du smaker ramsløken! Det er jo hele hensikten 🙂

Oppskriften passer til 2-3 personer, tid ca 30 min.

Til pasta med ramsløk, tomater og bacon trenger du:

  • 500 gram fersk pasta, helst av den tynne typen spagetti
  • 200 gram godt bacon
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 eggeplommer
  • 8 spiseskjeer revet parmesan + litt til topping
  • 2 dl kremfløte
  • 50 gram usaltet smør
  • En bunt ramsløk
  • En pakke cherrytomater
  • En neve bladpersille
  • Grovkvernet svart pepper
  • Maldonsalt

 

Slik lager du den:

  1. Først av alt, sett en stor gryte med vann til koking, ha i godt med salt i kokevannet.
  2. Hakk ramsløk og hvitløk, del bacon opp i små biter. Del tomatene i to.
  3. Stek  baconet i en panne. Når det begynner å bli stekt, ha i smøret, delte tomater, ramsløk og hvitløk. La det stå i ca 5 minutter og putre.
  4. Visp eggeplommene sammen med fløten. Når det er godt vispet sammen, ha i parmesanen og rør godt sammen.
  5. Kok pastaen til den er al dente, det vil si fremdeles litt fast i fisken.
  6. Sil av kokevannet, la pastaen renne skikkelig fra seg så den blir tørr. Da sitter sausen bedre. Ha pastaen tilbake i gryten.
  7. Ha blandingen med bacon, ramsløk og tomater over i pastakjelen og bland godt.
  8. Hell over blandingen av egg, fløte og ost i pastaen og bland det hurtig sammen før egget begynner å stivne.
  9. Smak til med salt og grovkvernet pepper.
  10. Ha pastaen i tallerken eller på fat, dryss litt ekstra parmesan og hakket persille på toppen. Dryss gjerne også over litt god virgin olivenolje.

 

Vips, da skulle du ha ferdig pasta med ramsløk, tomater og bacon klar til servering! Serveres selvfølgelig med godt brød til!

OBS: Dersom du har tenkt å plukke ramsløk sjøl, anbefaler jeg deg å lese litt om den her. Man kan lett plukke feil, liljekonvallblader kan minne om ramsløk og er meget giftig. Vil jo ikke ha sjuke folk på samvittigheten heller.