Det er vinter, og hvis været tillater det blir det vel en tur ut i skog og mark. Å ta med seg noe godt på turen er viktig for en vellykket tur. Det synes hvertfall jeg da jeg var liten. En tur uten god mat, var en tur ikke verdt å huske. Pizzasnurrer er enkle å lage, fryse og ha med seg på tur. Og ikke minst, de er lette å spise.
Deigen til pizzasnurrer
[ingredients title=»Til deigen trenger du:»]
- 50 gram smør
- 5 dl melk
- 1 ts salt
- 1 pk gjær
- 1 kg hvetemel
- 5 dl sammalt hvete (finmalt)
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Smelt smør og tilsett melk. Varm opp væske til fingervarm (37 – 38 grader). Rør inn gjær i væsken og tilsett salt og mel. Arbeid deigen blank og smidig. La deigen heve til dobbelstørrelse.
- Når deigen er ferdig hevet, ha deigen på en melete overflate og arbeid deigen ferdig til den slipper både hender og benken.
- Kjevle deigen til en rektangulær form.
[/directions]
Fyll til pizzasnurrer
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 1 pk karbonadedeig (helst uten salt)
- 1 finhakket fedd hvitløk
- 4 ss tomatpuré
- 4 ss ketchup
- Smak til med oregano og tørket persille
- Salt og pepper
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Karbonadedeigen stekes, ha i hvitløk og tilsett tomatpuré og ketchup. Rør sammen, stek litt videre og tilsett krydder. Krydre etter smak og behag.
- Smør fyllet tynt utover den rektangulære deigen. Ha et lag med gulost over.
- Rull deigen sammen til en fast rull, og del den i jevne biter, ca 2 cm brede.
- Sett dem på en bakeplate – pensle og stek i ovn på 225 grader (midt i ovnen) i ca 15 minutter (eller til de ser ferdig stekt ut)
[/directions]
Vips, pizzasnurrer!