Det er vinter, og hvis været tillater det blir det vel en tur ut i skog og mark. Å ta med seg noe godt på turen er viktig for en vellykket tur. Det synes hvertfall jeg da jeg var liten. En tur uten god mat, var en tur ikke verdt å huske. Pizzasnurrer er enkle å lage, fryse og ha med seg på tur. Og ikke minst, de er lette å spise.

Deigen til pizzasnurrer

[ingredients title=»Til deigen trenger du:»]

  • 50 gram smør
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl sammalt hvete (finmalt)

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Smelt smør og tilsett melk. Varm opp væske til fingervarm (37 – 38 grader). Rør inn gjær i væsken og tilsett salt og mel. Arbeid deigen blank og smidig. La deigen heve til dobbelstørrelse.
  2. Når deigen er ferdig hevet, ha deigen på en melete overflate og arbeid deigen ferdig til den slipper både hender og benken.
  3. Kjevle deigen til en rektangulær form.

[/directions]

 

Fyll til pizzasnurrer

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 1 pk karbonadedeig (helst uten salt)
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 4 ss tomatpuré
  • 4 ss ketchup
  • Smak til med oregano og tørket persille
  • Salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Karbonadedeigen stekes, ha i hvitløk og tilsett tomatpuré og ketchup. Rør sammen, stek litt videre og tilsett krydder. Krydre etter smak og behag.
  2. Smør fyllet tynt utover den rektangulære deigen. Ha et lag med gulost over.
  3. Rull deigen sammen til en fast rull, og del den i jevne biter, ca 2 cm brede.
  4. Sett dem på en bakeplate – pensle og stek i ovn på 225 grader (midt i ovnen) i ca 15 minutter (eller til de ser ferdig stekt ut)

[/directions]

 

Vips, pizzasnurrer!