Kveldsmat er et konsept som forsvant på 80 tallet. Jeg har nesten ikke spist kveldsmat etter at jeg flyttet hjemmefra, og det begynner å bli litt over et par år siden. Jeg har delt historier med mine barn om når jeg var liten og vi spiste brødskiver (slik som vi spiste til frokost) før vi la oss for kvelden. Og jeg har fortalt at dette måltidet hadde det kreative navnet: Kveldsmat. Interessen for disse kveldsmathistoriene har ikke vært overveldende, men blir heller møtt med uforstående blikk og et trekk på skuldrene. Det kan kanskje ha noe med at brødskive med ost og skinke eller leverpostei servert på kvelden er like lite spennende som det som serveres til frokost og lunsj. En ide for å få familien interessert i kveldsmatkonseptet er å servere noe som vekker begeistring. Som f.eks denne potet og spinatpaien med ricotta og fetaost. Potetpai er perfekt kveldsmat! (eller middag, eller lunsj, eller brunsj)

Til 4 personer

Tid: ca  1 time

 

Til denne oppskriften på potetpai trenger du:

 • 4-5 medium store poteter
 • 1 gul løk
 • 1 pose fersk spinat
 • 1 boks ricotta
 • 1 boks feta ( ca 200 gram)
 • Gressløk
 • Salt og pepper

 

 

Slik lager du en potetpai:

 1. Vask potetene men behold skallet på. Skjær 3 av potetene i tynne skiver på langsiden av poteten. 2 av potetene skjæres i skiver på kortsiden. Legg potetskivene på et steke brett oppå bakepapir. Pensle potetene med nøytral olje. Stek potetene i ovnen på 220 grader i varmluft til potetene har fått en gylden farge. Ta potene ut av ovnen og la dem avkjøle litt.
 2. Smør en kakeform (ca 20 cm i diameter) med fett. Plasser de avlange potetskivene langs kanten av kakeformen, og fyll bunnen av kakeformen med de små potetskivene. Når hele formen er dekket av potetskiver kan du ha i fyllet som lages på følgende måte:

 

Fyllet:

 1. Fin hakk den gule løken og stek den gylden i panne. Ha løken i en stor bolle.
 2. Stek spinaten i stekepanne med smør. Stek på medium varme i ca. 4 minutter. Ha spinaten på et Torky papir (eller et annet papir som ikke loer) og press ut væsken av spinaten. Ha spinaten i bollen sammen med løken. Ha i ricotta, feta, hakket gressløk (etter smak og behag). Rør dette godt sammen. Smak til med salt og pepper.
 3. Potetpaien stekes i ovn på 200 grader i ca 20 minutter (eller til fyllet viser tegn til å være stekt). Ta ut paien og la den hvile til den får sats seg.
 4. Lite tips: Om du ønsker en potetpai som er mer «fluffy» kan du piske 2 egg inn i ricottaen før du har i de andre ingrediensene – dette gjør at fyllet «hever» litt.

 

Håper potetpai til kveldsmaten smaker!