I forhold til grillmat så synes jeg at tilbehør er best. Jo, et godt stykke kjøtt fra grillen smaker godt det også, men det er tilbehøret som er kronen på verket synes jeg.  Jeg har vært på flere grillfester hvor jeg ikke har forsynt meg av det som ligger på grillen, men forsynt meg grådig av det som skal serveres til grillmaten. Tilbehøret kan man også eksperimentere mer med. Og det har jeg gjort med det enkleste å eksperimentere med – nemlig potetsalat. Det som skulle være nok potetsalat til 4 stk, klarte 2 personer (Einar og jeg) å fortære på kort tid.

Til potetsalat trenger du:

 • 12 små poteter (jeg brukte amandine poteter)
 • 1 grønt eple
 • 4 reddiker
 • 1 avokado
 • 12 hakkede hasselnøtter
 • 2 ss hakket løpstikke
 • 2 ss hakket gressløk
 • Saften av en halv sitron

 

Dressingen:

 • ½ dl olivenolje (en som er god)
 • 4 ts grov sennep
 • 3 ss hvitvinseddik
 • Salt
 • Pepper
 • 1 ts sukker

Slik gjør du det:

Kok potetene.  Avkjøles til de er lunkne. Potetene skjæres i terninger. Skjær eplet og avokado i små biter. Skjære reddikene i skiver. Ha alt sammen i en bolle og bland forsiktig (slik at ikke potetene blir most) sammen med løpstikke, sitronsaft og gressløk. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en egen bolle før du blander dette sammen med potet, eple og reddik blandingen.

Vips, verdens beste potetsalat på bordet. i følge min mann er dette den beste potetsalaten han har spist. Verdens beste eller ikke,  dette smakte veldig godt sammen med lam, men vil tro det smaker godt sammen med all slags kjøtt.