Jeg har en diger busk med løpstikke stående i kjøkkenhagen. Det er strengt tatt noe alle møblerte hjem og hager burde ha, det er en av de aller beste krydderurtene vi har og en av de eneste det er kul umulig å få tak i på supern. Hvorfor aner jeg ikke, den er veldig anvendelig, holdbar og lett å dyrke. Jeg skulle gjerne slått et slag for å få den inn i butikkhyllene istedet for de endeløse pottene med sitronmelisse som ingen kjøper og som står der og visner. Vel, nok om det… Jeg sa den var anvendelig ikke sant? Fantastisk i supper og sauser. Skulle jeg beskrive smaken, ville jeg si at den kanskje minner om en mellomting mellom selleri og bladpersille med en ettersmak av buljong. Som jeg nevnte har jeg en enorm plante i kjøkkenhagen, og med det bedritne været vi har om dagen skader det ikke med en skikkelig potetsuppe med løpstikke heller. Greit å bruke litt av planten frisk også, selv om den er ypperlig å tørke. Så derfor, vi lagde suppe! Potetsuppe med løpstikke og selvfølgelig plenty med sprøstekt bacon til 🙂
Til potetsuppe med løpstikke trenger du:
- 2 liter hønsekraft eller hønsebuljong
- 3 gule løk
- 1 purre
- 10 poteter
- 3 fedd hvitløk
- Frisk timian (Kan sløyfes)
- En bunt med frisk løpstikke
- 1 – 2 pakker bacon
- 2 dl kremfløte
- Litt smør eller olje til steking
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Skrell den gule løken og hvitløken og hakk den og purren opp i biter.
- Stek dette på lav varme i gryta til det blir blankt og mykt. Ikke la det ta farge av stekingen.
- Skrell og del opp potetene i biter. Ha potetbitene oppi gryta med finhakket løpstikke og litt frisk timian. Hell over hønsekraften.
- Kok opp, og la det småkoke i ca 30 minutter.
- Bruk en stavmikser for å kjøre suppa jevn. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.
Da skulle du ha potetsuppe med løpstikke klappet og klar for servering. Selvfølgelig med plenty med sprøstekt bacon og godt brød til!
Vel bekomme!