Denne uka kjøpte frua seg pastavalse, og da kan far sjøl selvfølgelig prøve seg på ravioli med skogsopp. Italiensk mat, men med innslag av norsk skog. Det beste fra to verdener! Når jeg sier skogsopp her, så snakker jeg da inn denne sammenheng om kantarell og blek piggsopp. Men du kan selvfølgelig bruke andre typer som matriske eller steinsopp. Vil tro mye forskjellig ville kunne brukes. Men i dag består min ravioli med skogsopp av mine to favoritter kantarellen og piggsoppen. Så får dere stå for variasjonen sjøl. Jeg lot raviolien få svømme i deilig salviesmør, enkelt og veldig godt. Snakker om smøret nå, ikke selve raviolien.

Får det å lage ravioli skulle vise seg å være litt mer tricky enn det jeg trodde på forhånd. Først brukte jeg litt tid på å lære meg hvordan maskina fungerte, så brukte jeg litt tid på å lære meg valseteknikken, så brukte jeg litt tid på hvordan jeg skulle lage ravioli uten at de sprakk. Men etter noen spede forsøk og litt banning, så fikk jeg det etter hvert til. Vi snakker mestringsfølelse her. Og noen riktig så gode ravioli med skogsopp ble det til slutt, og det frister også til gjentakelse. Jeg ble med andre ord ikke vaksinert på første forsøk 🙂

 

Til ravioli med skogsopp trenger du:

Pastadeig:

 • 3 egg
 • 250-300 gram durumhvete

 

Fyll:

 • 250 gram sopp
 • 1 hakket løk
 • 4 fedd hvitløk
 • 200 gram ricotta
 • Salt og pepper

 

Saus:

 • 200 gram smør
 • 25 salvieblader

 

Slik lager du ravioli med skogsopp

 1. Lag pastadeig ved å ha melet på bordet og lage en grop i midten. Ha egg oppi og bland med hendene. Kna til du har fått en myk men ikke klissete deig. Pakk deigen inn i plastfolie og sleng den i kjølen i en halvtime.
 2. Finhakk sopp, løk og hvitløk.  Fres løk i ei panne til den er gylden. Ha i hvitløk og sopp og stek videre til soppen er stekt. Ha i litt ekstra smør og la putre på lav varme i 15 minutter. Kjøl ned soppblandingen og tilsett ricottaen.
 3. Kjevle ut deigen, eller bruk pastamaskin brekk og kjevle flere ganger underveis. Når deigen er flat og fin deler du i passende firkanter. Ha på litt fyll på hver firkant. Pensle med litt vann for å «lime» raviolien sammen. Brett over deigen og klem sammen. Bruk gjerne en gaffel til å klemme litt ekstra langs kanten for å forsegle raviolien. Dersom deigen klisser veldig kan du godt ha litt semulegryn på benken sånn at de ikke sitter fast. Kok raviolien i lettsaltet vann i fem minutter sånn ca.
 4. Smelt smør i en liten kjele og tilsett hakket salvie. La det stå og godgjøre seg på veldig svak varme i ti minutter.
 5. Så er det bare å servere, riv gjerne litt parmesan over. Server med godt brød til!

 

Vips, ravioli med skogsopp på bordet… Vel bekomme!